Kamyonet kasasında 60 kaçak

İzmir'in Bornova kavşağında park halinde bırakılmış bir kamyonetin kapalı kasasından gelen sesler üzerine kontrol yapan polis, 20'si çocuk 60 kaçağı buldu.Çalıntı olduğu belirlenen kamyonetin kapalı kasasında havasız kalmaları nedeniyle bir kısmı baygınlık geçiren Suriye ve Filistin uyruklu kaçaklar, sağlık kontrollerinin ardından Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Yayınlanma: 11.07.2015 - 13:53
Abone Ol google-news

Bornova ilçesinde bir kamyonetin kapalı kasasından gelen sesler üzerine yapılan kontrolde 60 kaçak bulundu. Yasa dışı geçiş için İzmir'e getirildikleri tahmin edilen ve bir bölümünün havasızlıktan baygınlık geçirdiği belirlenen kaçaklar, sağlık kontrolünün ardından Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Ege Üniversitesi Hastanesi kavşağında park halinde bırakılmış kamyonetin kapalı kasasından sesler geldiğini fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kamyonetin dışarıdan kilitlenmiş kasasını açtığında, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu kaçakların olduğunu gördü.

Çalıntı olduğu belirlenen kamyonetin kapalı kasasında havasız kaldıkları için bir bölümü baygınlık geçiren Suriye ve Filistin uyruklu 20'si çocuk 60 kaçağın, polis kontrolünde dışarı çıkarak hava almaları sağlandı.

Mersin'de, yasa dışı geçiş organizasyonu yürüten kişilerle Yunanistan'a geçmek için kişi başı 5 bin dolar karşılığında anlaşma sağladıklarını ileri süren kaçaklar, İzmir Pınarbaşı'nda farklı noktalardan grupların bir araya getirilerek kamyonetin kasasına bindirildiğini ve Çeşme'ye gitmek için yola çıktıklarını anlattı. Kaçaklar, İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğünün Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

  Mazotu bitmiş

Polisin ulaştığı araç sahibi H.B. ise kargo yükünü İzmir'e getirdikten sonra kamyoneti akşam saatlerinde şirket garajına park ettiğini, çalındığından haberdar dahi olmadığını bildirdi. H.B, kamyonetti bıraktığında çok az mazotun kaldığını, yakıtının bitmesi nedeniyle yolda kalmış olabileceğini söyledi.Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler