Kanal İstanbul Çalıştayı'nda Erdoğan’a Putin’li mesaj

Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın hazırladığı raporu gündeme getirerek Erdoğan’a “Sana o raporu göndereceğim. Ama inanmıyorsan Putin’e göndereyim o sana göndersin” sözleriyle yüklendi. Akşener, seçimlere göndermede bulunarak “Beyefendinin sinirini bozdunuz. Bu, İstanbullulara ders verme eylemidir” dedi.

Yayınlanma: 11.01.2020 - 02:00
Kanal İstanbul Çalıştayı'nda Erdoğan’a Putin’li mesaj
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”na TÜBİTAK raporu damga vurdu. Çalıştayda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK’ın raporu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  gönderme yaparak “TÜBİTAK, 14 madde halinde bu projenin ne kadar yanlış olduğu yazmış. Tavsiyem eğer bulamazsan ben sana o raporu göndereceğim. Ama inanmıyorsan Putin’e göndereyim o sana göndersin” dedi. Çalıştayda İstanbul seçimlerine göndermede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de, “31 Mart’ta Beyefendi’nin sinirini bozdunuz. 23 Haziran’da bir kez daha bozdunuz. Bu, İstanbullulara ders verme eylemidir” dedi. 

İBB tarafından dün Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde “Kanal İstanbul Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştay’a Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri ile bilim insanları katıldı. 

‘KENDİNİ BU ÜLKENİN BABASI SANIYOR’

Çalıştayda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul projesinin “İstanbulluya ders verme projesi” olduğunu belirterek “Kanal İstanbul’un 9 senedir üzerinde durulmuyordu, bugün niçin birdenbire önümüze getirildi anlamak mümkün değil. Türkiye’ye büyük kazançlar sağlayacak mı? İstanbulluyu ferahlatacak mı? ‘Ecdat ecdat’ diyenler açısından Fatih Sultan Mehmet’in emaneti açısından bırakılan vasiyete uygun mu? Hayır! Bunlar niye oluyor biliyor musunuz? 31 Mart’ta Ekrem Başkanı seçtiğiniz için. Beyefendi’nin sinirini bozdunuz. 23 Haziran’da bir kez daha 804 bin oy farkla seçerek bozdunuz. Bu, İstanbullulara ders verme eylemidir” dedi. Akşener, İmamoğlu’na şaka yollu kafasını sallayarak “Bu Kanal işi nereden çıktı? Sebebi sensin Ekrem Başkan. Kazanmasaydın, olmayacaktı. Erdoğan kendini bu ülkenin babası sayıyor. Böyle bir ruh hali olamaz. Bizler de onların sinirini bozan insanlarız. İstanbullu, bu ‘Ben istedim, yapacaksınız’ tavrına hayır diyecek, kaya gibi duracak ve bu ne olduğu belirsiz projeye hayır diyerek geçit vermeyecek” diye konuştu.

‘RANT VE PARA HIRSI’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Kanal İstanbul’un Türkiye’ye büyük sorunlar doğuracağını söyledi. Devletin önceliklerinin olduğunu ve bununla ilgili planların yapılması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Planı kim yapar? O toplumun saygıdeğer bilim insanları, akademisyenleri, mühendisleri yapar. Peki, bu projenin önceliklerini kim belirliyor? Bir kişi belirliyor. ‘Benim önceliğim budur, ben bunu yapacağım’ diyor. Biz de diyoruz ki; ‘Kusura bakma beyefendi, sen bunu yapamazsın” diye konuştu. 

Erdoğan’ın “Bu ameliyat mutlaka yapılacaktır” sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Önce doktor olması lazım. Doktor da değil. Sorunumuz bu zaten. Uzmanı olsa deriz ki, ‘Bu işi biliyor’. O işi de bilmiyor. Bu şehrin, bu ülkenin bu kadar derdi varken bu projenin önceliği nedir? Rant, para hırsı, birilerine para verme... Öyle bir noktaya geldik ki, üniversite öğrencilerine verilen yemeğe zam yapıyorlar. 15 Temmuz şehitleri yakınlarının ve gazilerinin paralarına göz diktiler. Eğer bu ülkenin sorunlarıyla, bu kentin sorunlarıyla ilgileneceksem, önce insana yardım ederim. Kentsel dönüşümü yapalım. İBB Başkanımız hazır” dedi.

TÜBİTAK raporuna vurgu yaparak Erdoğan’a gönderme yapan Kılıçdaroğlu, “TÜBİTAK, 14 madde halinde bu projenin ne kadar yanlış olduğu yazmış. Bu kurumun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği bir rapor var. 6 bilim insanının imzası var. Tavsiyem, eğer bulamazsan o raporu ben sana göndereceğim. Ama diyorsan ki, ‘Sen gönderdiğin zaman ben inanmıyorum, Putin’e göndereyim o sana göndersin” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler