Kanalizasyon kanalında göçük: 1 işçi öldü

Zonguldak'ta, kanalizasyon sistemi inşası kapsamında açılan kanalda meydana gelen göçükte, 1 işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 11:47
Abone Ol google-news

Zonguldak Belediyesinin Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesini yürüten firmanın Kozlu sahil yolundaki öğretmenevi önünde sürdürdüğü kolektör (atık suların akmasını sağlayan boru) döşeme işi kapsamında açılan kanalda göçük meydana geldi.

Göçüğün altında kalan işçi Serdar Çiçek'i (25) kurtarma çalışmalarına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu ekibi ve İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma ekibi katıldı.

Yaklaşık 5,5 metre derinliğinde ve 80 santimetre genişliğindeki kanalda çalışmalarını sürdüren ekipler, muhtemel göçüklere karşı gerekli tedbirleri aldıktan sonra Çiçek'in cesedine 2,5 saatlik çalışma sonucu ulaştılar.

Battaniyeye sarılarak çıkarılan Çiçek'in cesedi, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, görüntü alan basın mensupları, yeni çökme riskine ve çalışmaların aksadığı gerekçesiyle bölgeye yaklaştırılmadı. İnşaatın güvenliğinden sorumlu olduğu öğrenilen kişinin de gazetecilerin görüntü almaması için çaba harcaması dikkati çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler