Kaos konuşmaktan futbola sıra gelmedi

Süper Lig’de sezonun sonuna geldik. Belki de yarın şampiyon belli olacak... Ancak bu sezon kimse ligdeki oyun kalitesinden memnun kalmadı. Hatta saha dışı olaylar sezon boyunca daha çok konuşuldu. Silah, şiddet, küfür, cezalar, seyirci yokluğu derken sahadaki futbola pek söz düşmedi...

Yayınlanma: 24.05.2015 - 16:25
Abone Ol google-news

PASSOLİG YÜZÜNDEN SEYİRCİ KAÇTI

 Bu sezon taraftarların önemli bir bölümü için bir numaralı konu e-bilet uygulaması Passsolig’di. Bir yandan taraftar grupları uygulamayı protesto edip maçları boykot etti, öte yandan sistemin nasıl kullanıldığını kavramakta zorlananlar ayağını tribünden çekti. Kasım ayı sonunda Süper Lig’deki maç başına seyirci ortalaması 7 bin civarına düşmüştü. 50 binlik statlarda 5-6 bin kişiye maçlar oynandı.

 

KÜFÜR VOLKAN’I BEZDİRDİ

Tribünlerde küfür hiç eksik olmaz Türkiye’de. Sahadaki futbolcular da buna tepki gösterir. Ama 16 Kasım 2014 günü Türk Telekom Arena’daki Türkiye-Kazakistan milli maçı öncesinde yaşananlar bir ilkti herhalde. Maça yarım saat kala sahada ısınan kaleci Volkan Demirel’e kale arkasındaki birkaç taraftar küfretti. Demirel önce diyaloğa girdi, sonra da maçta oynamayı reddetti. Soyunma odasına gidip eşyalarını aldıktan sonra stattan ayrıldı. Demirel ceza almadan kurtuldu, küfürbaz taraftarların akıbetini bilmiyoruz.

 

NE STATLAR BİTTİ NE DE İSTASYONLAR

Bir saha dışı mevzu da bir türlü bitmeyen stadyum inşaatlarıydı. Beşiktaş yeni stadının bir türlü tamamlanmaması sebebiyle göçebeye döndü, dört farklı statta ev sahibi oldu. Bazı yorumcular bunun siyah-beyazlıların şampiyonluğuna mal olduğunu bile düşünüyor. Keza Bursaspor’un yeni Timsah Arenası de bu sezona yetişmedi. Galatasaray taraftarı ise bir yıldır kapalı olan metro istasyonu yüzünden perişanları oynadı, bütün sezonu yerin altından üstünden yürüyerek geçirdi.

 

FENERBAHÇE’YE KURŞUNLU SALDIRI

Son yılların en çarpıcı futbol şiddeti olayı Fenerbahçe’nin başına geldi. 5 Nisan’da 5-1 galip geldikleri Rizespor maçı sonrası Trabzon havalimanına giden takımın bindiği otobüse Sürmene yakınlarında silahlı ve taşlı saldırı yapıldı. Otobüsün şoförü yaralanmasına karşın frene basıp aracın kontrolünü sağlamayı başardı. Futbolcular büyük panik yaşadılar. Ertesi gün iki şüpheli gözaltına alınsa da serbest bırakıldı. Failler henüz bulunmuş değil.

 

KİM DAHA DELİKANLI?

Soyunma odası koridorlarını basıp hakem tehdit etmek futbol yöneticileri arasında yaygın bir spor dalı. Hatta bu sezon tartışması bile çıktı. Önce Beşiktaş kulübü başkanı Fikret Orman “Kimse bizden soyunma odasını basmamızı beklemesin. Kimseye baskı kurmuyoruz" dedi. Ertesi gün Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım “Ben soyunma odasına giderken yolda gördüm söyledim. Hakem odası basmadım. Devre arasında yanlış yaptığını yüzlerine söylüyorum. Gerekirse basarım onu da bilsinler.” dyerek resti gördü. 

 

ARABALI VAPURDA SİLAHLI KAVGA

İşin içine silahın dahil olduğu olaylardan biri önceki hafta gerçekleşti. İzin gününde Bursa’ya gitmek için Eskihisar’da arabalı vapura binen Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Manisa’ya giden Beşiktaşlı taraftarlarla ağız dalaşına girdi. Kalabalık grup Belözoğlu’nun otomobilini sarınca yanındaki eski futbolcu Orhan Ak silahını çekti. İtiş kakışta silah yere düştü. Olaya jandarma müdahale etti. Sosyal medyada saldırıyla övünen Beşiktaşlı bir taraftar işinden oldu.

 

 

KEK KALIBI KALDI BAŞKAN GİTTİ

Galatasaray'ın önceki başkanı Ünal Aysal, her zaman eleştiriliyordu. Ama bu sezon başındaki bir hareketi var ki, efsaneler arasına girdi. Sezon başlamadan TT Arena’da bir basın toplantısı yapan Aysal bu sezonki muhtemel şampiyonlukla formaya eklenecek dördüncü yıldız kalıbının içine önce futbolcuları soktu, ardından da kendi girince eğlence başladı. Özellikle “kek kalıbı” benzetmesi çok yapıldı sosyal medyada. İki ay sonra da Aysal başkanlıktan istifa etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon