Karaciğer nakli yüksek lisansı için ilahiyat mezuniyeti koşulu

İnönü Üniversitesi Karaciğer Anabilim Dalı Yüksek Lisans için konulan İlahiyat Fakültesi mezunu olma koşulu dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, ilahiyat mezunu koşulunun aranmasına ilişkin olarak, "Toplumu organ bağışı ile ilgili bilinçlendirmek ve organ bağışının önündeki bazı yanlış bilgilerden kaynaklanan engelleri kaldırmaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 13.08.2020 - 10:28
Karaciğer nakli yüksek lisansı için ilahiyat mezuniyeti koşulu
Abone Ol google-news

Malatya’da bulunan İnönü Üniversitesi’nin resmi internet sitesinin duyurular kısmında, Enstitüler Öğrenci Alımı İlanı başlıklı bölümde, Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dalları’nda yüksek lisans ve doktora programları için giriş koşulları açıklandı.

Karaciğer Nakli Anabilim Dalı Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı için, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunları ile birlikte konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen ‘İlahiyat Fakültesi mezunu olma’ şartının arandığı bildirildi.

Verilen bilgiye göre, programa başvuru 2-8 Eylül tarihlerinde yapılacak, mülakatlar da 10 Eylül’de gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 14 Eylül’de ilan edilecek. Kesin kayıtların da 16-18 Eylül tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

AMAÇ TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, konuya ilişkin sosyal medyadan açıklamada bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada, "'Transplantasyon Koordinatörlüğü Yüksek Lisans Programı'na başvuru için İlahiyat ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunu olmak koşulu konmuştur. Bu koşulu koymamızın amacı toplumu organ bağışı ile ilgili bilinçlendirmek ve organ bağışının önündeki bazı yanlış bilgilerden kaynaklanan engelleri kaldırmaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmaktır" ifadelerini kullandı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler