Karakter oyuncusu emekli olamıyor

Bir çok filmde karakter oyuncusu olarak rol alan sinema ve tiyatro emekçisi Suat Geyik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emekli olabilmek için çıkardığı yaklaşık 21 bin lira olan prim borcunu ödeyemediği için emekli olamıyor.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 09:07
Abone Ol google-news

Sinema ve tiyatro sanatçısı 61 yaşındaki Suat Geyik AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1963 yılında beyaz perdede karakter oyuncusu olarak mesleğe başladığını, sinema ve tiyatrolarda kamera arkası ve kamera önünde yüzlerce film ve oyunda rol aldığını söyledi.

Tony Curtis, Charles Bronson, Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Sadri Alışık, Murat Soydan, Hülya Koçyiğit gibi oyuncularla oynadığını anlatan Geyik, ünlü yönetmen Peter Ustinov ile de çalıştığını kaydetti. Erden Kral'ın yönettiği ''Mavi Sürgün'' filminde rol aldığını kaydeden Geyik, emekli olamadığından yakındı. Gözlerinin görmediğini, prostat kanseri olduğunu belirten Geyik, şunları kaydetti:''Prostat kanseriyim, gözlerim görmüyor. Bir handa kalıyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu'na emekli olabilmek için başvurdum. Yaklaşık 21 bin lira olan prim borcumu ödeyebilirsem emekli olabileceğim. Ancak bunu ödeyecek gücüm yok. Kötü durumdayım, hayattan da bıktım.Sinema sanatçılarının bu durumu çözülsün. Sinema emekçileri arasında benim gibi 100'den fazla oyuncu var. Artık, eski sinema oyuncularına da iş vermiyorlar. Sinemacılar ajanslarla çalışıyorlar. 1064 gün sigortam var. Sigorta prim borcumu 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödeyebilirsem emekli olabileceğim. Yardım ve destek bekliyorum.''

En son ''Hanımın Çiftliği'' dizinde küçük bir rol aldığını dile getiren Suat Geyik, gelecek teklifleri de değerlendirdiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler