Karaman'daki maden ocağında son durum

Bakan Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada maden ocağına dolan suyun miktarının yaklaşık 10, 11 bin ton olduğunu söyledi. Suyun tahliye çalışmaları gece boyu sürdü. Sabah saatlerinde madendeki su seviyesi düşmeye başladı. Ocakta mahsur kalan işçilerin isimleri de belli oldu. 18 işçi için umutlar tükeniyor.

Karaman'daki maden ocağında son durum
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.10.2014 - 08:29

Karaman’ın Ermenek İlçesi'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağında dün bir dehşet yaşandı. Saat 12.15 sularında galeriye bir anda su dolmaya başladı. 350 metrelik galeride, 50 metrelik alan sular altında kaldı. 16 işçi nefesliği kullanarak dışarı çıkıp kurtuldu. Yeraltında kalan 18 işçi için umutlar tükeniyor.

Mahsur kalan madenci yakınlarının bölgedeki endişeli bekleyişi ise devam ediyor...

Maden faciasında ikinci gün; 18 işçi için umutlar tükeniyor - VİDEO

Karaman'daki maden ocağında son durum

İŞÇİLERE ULAŞILAMADI

Sebebini net olarak ortaya koyamadıkları, gerekçelerini daha sonra araştıracakları bir suyun maden ocağına dolduğunu belirten Bakan Taner Yıldız, maden ocağına dolan suyun miktarının yaklaşık 10 bin metreküp olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Takribi 10 bin ton civarında ve su bir yandan besleniyor. Şu anda kurulan pompalarla da öncelikle amacımız suyun deşarj edilmesini sağlamak, mutlaka dışarıya çıkarılmasını sağlamak. Şu an elimizdeki kotlar maden ocağında suyun belli bir seviyeye kadar geldiğini gösteriyor. Şu anda hiçbir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz.

Ermenek'te acı bekleyiş - FOTO GALERİ

 

SON AÇIKLAMA: DALGIÇLAR ÇALIŞIYOR

Yıldız, son açıklamasında ise şu bilgileri verdi: "Dalgıçlarımız çalışmalarına devam ediyor, henüz nihayetlendirmedi. Dalgıç pompalarımızdan ve yeni kurduğumuz pompalardan verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyelerde olmasa da suyun düşmeye başlamış olması, suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine doğru dönmüş olması sevindirici bir haber. En az 3 tane daha derin kuyu pompası bağlayacağız. 10 - 12 bin tonluk suyu daha çabuk eritebiliyor olmamız lazım. Bunların saatlik performanslarını da takip ediyoruz."

Yine ‘fıtrat’ cinayeti

Ermenek için sokağa döküldüler!

 

ZAMANLA YARIŞILIYOR, TAVAN, TABAN GEVŞEMEYE BAŞLIYOR

Bakan Yıldız, "Suyun tahliye edilmesi gerekir. Maden ocağında bıraktığınız gibi kalmıyor. İçerdeki suyun ocaktaki tavan ve taban malzemelerinde gevşemeler başlıyor. Suyun bir maden ocağını basması, nadir de olsa bundan önce olmuş. Gaz salmayan bir Hadise. Gazla ilgili çalışmayı etkileyecek tehdit söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Madende mahsur kalan işçilerin isimleri belli oldu

 

 KURTARMA ÇALIŞMALARI GECE BOYU SÜRDÜ

Dehşet madeninde kurtarma çalışmaları gece boyu sürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Sabah toplam 34 işçi vardiyaya giriyor. Öğlen yemek yerken bu hadise meydana geliyor. Aniden bir su patlaması şeklinde olduğunu ifade ettiler. Bunun detayları araştırılacak. 16 kardeşimiz kurtuluyor. Hızlı bir şekilde desandere ve nefesliği kullanarak, çıkıyorlar. Ancak diğer arkadaşlarımız şu an yer altındalar" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise kömür madeninde 180 sigortalı işçinin kayıtlarda mevcut olduğunu belirtti.

TSK mahsur kalan işçiler için harekete geçti

 

BAKAN: O İDDİAYI GERÇEKÇİ BULMUYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, "Baraj gölünden maden ocağına suyun geçmesi gibi iddia var. Arada ciddi bir kot var, 50 metre ve daha fazla. Biz böyle bir şey düşünmüyoruz. Baraj gölünden maden ocağına suyun geleceğini düşünmüyoruz. Dalgıç arkadaşlar girdikten sonra oradaki durumu daha net görecek. İşçilerin kurtarılması içinde net bir süre vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Taner Yıldız'a işçilerden tepki

Maden yöneticisi: Kaçanın anası ağlamaz

Facianın yaşandığı madenin sahibi bakın kim çıktı

İşte facianın yaşandığı maden

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler