Karamollaoğlu: Gençler umutsuz, gençler mutsuz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gençler arasındaki işsizliğe dikkat çekerek "Bugün Türkiye’de gençler umutsuz, gençler mutsuz. Türkiye'deki gençlerin yüzde 76'sı yurt dışında yaşamak istiyor" dedi.

Yayınlanma: 09.09.2020 - 16:48
Karamollaoğlu: Gençler umutsuz, gençler mutsuz
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Eğitim Merkezi'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu'nun konuşmasından önce çıkan başlıklar şöyle:

Genç işsizlik: Gençlerin büyük bir kısmı yurt dışında yaşamayı tercih ettiklerini ifade ediyorlar. Bugün Türkiye’de gençler umutsuz, gençler mutsuz. Ne diyordu Ahmet Hamdi Tanpınar "Türkiye evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkânını vermiyor.” Ülkenin dertleri o kadar devasa bir hal aldı ki gençlerimiz bu devasa problemler altında adeta eziliyor.

Bakınız son yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de gençlerin durumu nedir; Türkiye'deki gençlerin yüzde 76'sı yurt dışında yaşamak istiyor. yüzde 77,5'i torpilin yetenekten üstün tutulduğunu düşünüyor. Torpilsiz iş olmuyor. Genç nüfusun yarısı mutsuz. Gençlerin yüzde 81'i yetişkinlerin kendilerini anlamadığını düşünüyor. Gençlerimize sesleniyorum, bugün gençleri anlayan tek siyasi parti Saadet Partisidir. Çünkü biz gençlerin dertlerini de bu dertlerin nasıl çözüleceğini de biliyoruz.

Gençleri üzüntüye sokan sebeplerden bir tanesi de işsizliktir. Türkiye’de 20-24 yaş grubu için işsizlik oranı yüzde 23,8. 2019- 2020 eğitim öğretim yılında mesleğine kavuşamayan öğretmen sayısı 500 bin civarında.  5 milyon öğrenci de kredi borcu ile karşı karşıya. Kredi borcunu ödeyemeyen 280 bin öğrenciye haciz uygulandı. Şimdi böyle bir atmosferde gençlerimiz nasıl mutlu olsun? 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler