Karanlıktan Bilal çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki vakfa üniversite açma yetkisi veren düzenleme sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 21:49
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Çağlayan’daki rehine krizi, ülkeyi karanlığa gömen elektrik kesintisi ve Balyoz’daki beraat kararına odaklandığı, isyanın ve üzüntünün doruğa ulaştığı son dönemin en hareketli gününde AKP, Bilal Erdoğan’ın vakfına çalıştı. TÜRGEV’e üniversite açma yetkisi veren yasa, sabaha karşı TBMM’de yasalaştı.

AKP iktidarı, Meclis’in kapanmasına 5 gün kala, gündemindeki yasaları “yangından mal kaçırırcasına” çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sabaha karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a örtülü ödenek olanağı getiren yasayı çıkaran iktidar, önceki günkü başdöndüren gündem trafiğini de fırsat bildi.

Saat 05.20’de geçti

TBMM Genel Kurulu’nda; biri devlet, 2’si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Yasası’nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Yasa geçtiğinde saatler 05.20’yi gösteriyordu. Böylece önceki günden kalan onca kritik gündem maddesi arasında sabaha uyanan vatandaş, olan biteni anlayamadı.

Yasaya göre, İstanbul’da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Ayrıca TÜRGEV tarafından İbn Haldun ve 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından da İstinye adlarıyla 2 yeni vakıf üniversitesi kurulacak. İbn Haldun Üniversitesi, eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitülerinden oluşacak.

Tasarının görüşmelerinde, TÜRGEV’e yönelik düzenleme, CHP ve MHP’li vekillerin tepkisini çekti.

‘Sabaha kadar tutulduk!’

Sabaha kadar süren Genel Kurul mesaisinde bulunan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, isyanını Cumhuriyet’e anlattı. CHP’li Özkoç, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin gündemi önceki gece şu olmalıydı; bir savcı rehin alındı ve çok başarısız bir operasyonla rehin alanlar da alınan da hayatlarını kaybettiler. Çok acı birşey. Cumhurbaşkanı da Başbakan da başarılı bir operasyon diyerek polisi kutladı. Eğer bu operasyon başarılıysa savcının ailesine ne diyecekler? Öte yandan, bir elektrik kesildi, ülke karanlığa gömüldü. 3. köprüde bir kablo koptuğu için japon mühendis intihar etti. Ama, koskoca ülkede bir anda elektrikler kesildi, kimse bununla ilgili tek birşey söyleyemedi. Böylesine önemli bir günde biz şaibelerle dolu bir vakfın üniversite açmasını sağlamak için sabah 06.00’ya kadar Meclis’te tutulduk.”

 

Kitap okudu

TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan dün Rize’de savcı Mehmet Selim Kiraz için Rize Şeyh Camisi’nde gıyabi cenaze namazına katıldı. Bilal Erdoğan ardından kitap okuma etkinliğine katıldı. Erdoğan imam - hatip okullarının kurulmasına öncülük eden isimlerden Celalettin Ökten’in hayatının anlatıldığı “Celal Hoca” kitabını okudu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler