Karpuz fiyatları ucuzlayacak

Ramazan ayının ilk haftasında fiyatı artan karpuzun, gelecek hafta yeniden ucuzlaması bekleniyor. Ramazan öncesi marketlerde kilosu 25-30 kuruştan satılan karpuzun kilo fiyatı 1 liraya yaklaştı.

Yayınlanma: 08.08.2011 - 08:54
Abone Ol google-news

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, Ramazan ayının hasat mevsimine denk gelmesi nedeniyle, ülkenin dört bir yanında bol ürün bulunduğunu, bu nedenle yurttaşın Ramazan ayında uygun fiyatlarla sebze ve meyve tükettiğini bildirdi.

Karpuzda bir miktar fiyat artışı yaşandığını ifade eden Tavşan, şunları söyledi: ''Sebze ve meyve fiyatlarında Ramazan ayıyla birlikte fazla bir artış olmadı. Vatandaşımız gayet uygun fiyatlarla sebze ve meyve tüketebiliyor. Sadece karpuzda bir miktar fiyat artışı yaşandı. Ramazan ayının ilk haftası olması ve hava sıcaklıklarının çok yüksek olması karpuza talebi artırdı. Ayrıca, Çukurova bölgesindeki karpuz hasadı bitmeye başladı. Bu nedenlerle karpuz biraz pahalandı. Ancak, gelecek haftadan itibaren Anadolu'nun dört bir tarafında yerli karpuz ve kavun hasadı başlayacak. Gelecek haftadan itibaren fiyatların yeniden gerilemesini bekliyoruz.''

Sebze ve meyve üretiminde ciddi sıkıntılar yaşanmadığını dile getiren Tavşan, yurttaşların Ramazan sonuna kadar ucuz fiyatlarla sebze ve meyve tüketmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler