Kars Öyküleri İstanbul'da gösteriliyor

Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, ayrıca birçok dostun desteğiyle ortaya çıkan Kars Öyküleri adlı filmi yurtiçinde ve yurtdışında 30'un üzerinde festivalde gösterildikten sonra İstanbul'da üç kopya ile bu hafta gösterime girdi. Film Ankara'da 14 Ekim'den itibaren Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek.

Yayınlanma: 01.10.2011 - 13:26
Abone Ol google-news

Özcan Alper, Ahu Öztürk, Ülkü Oktay, Emre Akay, Zehra Derya Koç'un yönettiği, Özcan Alper, Ülkü Oktay, Emre Akay, Ahu Öztürk, Zehra Derya Koç'un senaryosunu yazdığı Kars Öyküleri fiminde Ayda Aksel, Bennu Yıldırımlar, Meral Çetinkaya, Ozan Bilen, Şebnem Köstem, İskender Bağcılar, Erol Babaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Necmettin Çobanoğlu, Ruhi Sarı, Müge Ulusoy, Begüm Birgören, Rıza Akın, Rıza Sönmez, Derya Durmaz, Birsu Demir, Berna Adıgüzel, Turgay Tanülkü, Alican Tamet, Demet Tarım, Birsu Demir rol aldılar.|

Fimin konusu

Türkiye’nin Ermenistan sınırındaki Kars ilinde çekilen beş kısa filmin derlemesi. Beş yönetmenden üçü Ankara Sinema Derneği 2007 Senaryo Yarışması’nı kazandıktan sonra ilk filmlerini çektiler. Özcan Alper’in yönettiği Moto Guzzi uzun bir kışın ortasında, baharın ve sıcaklığın ilk habercisi gibi filizlenen bir gençlik aşkının hikâyesi. Zehra Derya Koç’un Kül adlı filmi, evine geri dönen genç kadının, acıklı ve dokunaklı çocukluk anılarıyla yüzleşmesini konu ediyor. Ülkü Oktay’ın Zilo’sunda girişimci küçük bir kızın pek de istekli olmayan civciviyle birlikte büyük şehre gitme planlarına tanık oluruz. Ahu Öztürk’ün Açık Yara adlı filminde büyükannesinin cenazesi için köye gelen genç bir öğrenci, ailesi ile ilgili daha önce hiç bilmediği bir sırrı keşfeder. Derlemenin son filmi olan Küçük Bir Hakikat’te yönetmen Emre Akay, “Atlet” lakaplı ünlü bir çiftçinin bu lakabınasıl aldığını, absürt ve uydurulmuş bir aile hikâyesi ile mükemmel biçimde aktarıyor. İşin garibi bu kendine özgü yerel hikâyeler kendi içlerinde insanlığa dair evrensel ayrıntıları barındırıyor.İster küçük bir kızın civcivine duyduğu sevgi, ister kadınlığa geçişi simgeleyen ilk adet döneminin utancı olsun beş kısa filmden oluşan bu özgün derleme Türkiye’de büyük bir hızla artan yeni sinema yetenekleriyle de bir tanışma, buluşmaya da vesile oluyor.

Fimin İstanbul gösterim program (30 Eylül - 6 Ekim) :

Beyoğlu Pera 30 Eylül - 6 Ekim(12.00, 14.15, 16.30, 18.45, 21.00)
Galleria Prestige, Ataköy (11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30, 21.30, Cuma, Ctesi 23.30)
Capitol Spectrum 14, Altunizade (11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler