Kartal uçamadı!

Beşiktaş, galibiyet parolasıyla gittiği Ankara'da Gençlerbirliği savunmasını aşamayınca sezonun 3. haftasında 2. puan kaybını yaşadı: 0-0.

Yayınlanma: 22.08.2009 - 18:22
Abone Ol google-news

Sezona İstanbul BŞB beraberliği ile başlayan, geçen hafta ise sahasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederek lige tutunan Beşiktaş, 2. deplasmanında da puan kaybı yaşadı. Suni çimle kaplı 19 Mayıs Stadı’nın zeminine alışmak için 2 gün once gittiği başkentte umduğundan daha dirençli bir Gençlerbirliği bulan siyah-beyazlı ekip, yakaladığı az sayıda pozisyonu da değerlendiremeyince 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Sakat Bobo’nun yokluğunda Nobre’nin de kulübede başladığı maçta klasik düzeni 4-2-3-1 yerine 4-4-2 ile mücadele eden Beşiktaş, forvette görev alan Nihat-Holosko ikilisinin kötü gününde olması nedeniyle hücumda etkili olamadı. 2’nci yarıda Fink’in yerine oyuna dahil olan Nobre de adeta durarak oynayan takıma ayak uydurunca Kartal’ın gol bulma şansı kalmadı. Başkentteki mücadelede oyunu yönlendirecek bir maestronun yokluğunu ciddi bir şekilde hisseden, organize olmakta güçlük çeken Siyah-Beyazlı ekip,  az sayıda pozisyon bulduğu karşılaşmada kalesinde de ciddi tehlikeler yaşadı. İki takımın çabaları da gol getirmeyince mücadele başladığı skorla son buldu: 0-0.

Geçen sezon 1’i kupa olmak üzere Ankara’da oynadığı 5 mücadeleden de zaferle ayrılan Beşiktaş, bu kez ilk sınavında yara aldı. Ligde 8 maçtır yendiği, Gençlerbirliği’ne 2 puan kaptıran siyah-beyazlı ekip, 16 maçlık yenilmezlik serisini ise 17’ye çıkardı.

 

Denizli: İyi oynamadık

 Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 0-0 biten Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı açıklamada, iyi oynamadıklarını söyledi.

Mustafa Denizli, bu akşam sahada oynamak için çıkan bir takımla rakibini oynatmamak isteyen bir takımın mücadele ettiğini belirterek, ''Pozisyonları etkili kullanmada sorun yaşadık. Çok fazla üretken olamadık. Bunun sonucunda da bu skor çıktı. Özellikle hücum bölgesinde etkili olmasını beklediğim futbolcular istenileni bugün ortaya koyamadı'' dedi. Beşiktaş'ın neler yapabileceğini herkesin bildiğini ifade eden Denizli, şunları kaydetti:
''3 hafta sonunda düşündüğümüzün 4, iyimser olarak ise 2 puan gerisindeyiz. Sonuçta iyi oynamadık. Her geçen hafta oyunumuzu ilerletmemiz gerekiyor. Geçen hafta bunu gösterdik, ancak bu hafta rakip buna izin vermedi. Belirli konularda sıkıntılarımız var. Bunları hemen aşmak kolay değil. Ben bu takımın neler yapabileceğini biliyorum. Kimse merak etmesin.''
 

'Aurelio gündemimezde hiç olmadı'

Denizli, transferle ilgili yöneltilen bir soruya karşılık olarak, Mehmet Aurelio'nun gündemlerinde hiç olmadığını söyledi. Transfer döneminde koşulları en iyi biçimde kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Denizli, ''Eksik yerleri kapatmaya çalıştık. Geçen hafta yönetime İbrahim Kaş'ı söyledim. Bu hafta İbrahim'in transferi bitti. İbrahim bildiğimiz bir oyuncu, onun takıma neler katabileceğini hesaplayarak bu transferi istedim'' ifadesin kullandı.
(Fotoğraf: AA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler