Kaş’ta, bale ışığı sönmüyor

Hülya Aksular Sanat Atölyesi Kaş Yaz Kampı 2. Etap Bale Eğitimi ve gösterisi de sona erdi.

Yayınlanma: 29.07.2019 - 23:01
Abone Ol google-news

Hülya Aksular Sanat Atölyesi Kaş Yaz Kampı 2. Etap Bale Eğitimi sona erdi. Düşler Akademisi Kaş yerleşkesinde yaşları 9-11 arası olan bale öğrencilerinin Kaş’ta her yıl düzenlenen bale kampı çerçevesinde aldıkları eğitimin final gösterisi önceki akşam yapıldı. Gösteride öğrenciler, “Escalate”, “Requem” ve “Hasret” adlı koreografiler sundular baleseverlere...

Mutlu, gururlu ve umutlu...
Ülkemizde bale denilince akla gelen ilk isim Hülya Aksular... Ailesinden kalma evinde bale kampı düzenleyen sanatçı, çok kısa sürelerde harikalar yaratıyor.
Yaklaşık bir haftalık kampta öğrencileriyle hazırladıkları bale gösterileriyle Antalya’nın Kaş ilçesinde de adından söz ettiren sanatçı mutluluğumu kelimelerle ifade etmek zor diyor. 2. etabı tamamlayan çocuklar mutlu, aileler gururlu, Aksular ise her daim umutlu... Sıra şimdi “3. Etap Yaz Bale Kampı”nda...

Öğrenimini Mimar Sinan Üniversitesi ve Music and Arts Private University of Vienna-MUK’ta tamamlayan çağdaş dansçı Sude Meriç Kolozina tarafından kurulan Hülya Aksular Sanat Atölyesi; engelli bireyler başta olmak üzere toplumsal dışlanmaya maruz kalan tüm bireylerin sanat ve spor yoluyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Düşler Akademisi Kaş yerleşkesinde düşlerin gerçekleştiği yerin ev sahipliğinde gösteriyi sergiledi.
Kaş’ın Çukurbağ köyünde eski ilkokul ve çevresindeki 14 dönümlük araziyi yeniden yapılandırarak Haziran 2014’ten beri hizmet veren akademinin amfitiyatrosunda yapılan bale gösterisi büyük ilgi gördü.

Sanat Atölyesi Kurucusu Sude Meriç Kolozina gelecekte günümüz demokratik sistemleri için de esin kaynağı olan medeniyetin beşiği antik Likya toprağı Kaş’ta doğmasını istediği “Uluslararası Klasik Bale” ve “Çağdaş Dans” yarışmaları için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler