'Katiller cezasız kalmasın '

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Gaziantep'te açıklama yapan kadınlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kadın cinayetlerinin durması çağrısını yinelediler.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 18:05
Abone Ol google-news

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Gaziantep basın açıklaması düzenlendi. 

CHP Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Kara, Kırkayak Parkı'nda düzenledikleri etkinlikte, şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınlar için mücadele ettiklerini dile getirdi. Kadınlar için mücadeleyi büyüttükçe yarınların daha özgür olacağını dile getiren Kara, "25 Kasım'ı Emine Bulut'un son sözleri 'Ölmek istemiyorum.' ile anıyoruz" diye konuştu. Kara yaptığı açıklamada ayrıca, üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in de cinayete kurban gittiğini ancak bir cana kıyan katilin şu an serbest kaldığını belirterek, katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini söyledi. 

Etkinliğe, CHP İl Başkanı Lütfü Demir, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Coşkun Atalamış, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Siret Doğan ve partililer katıldı. CHP Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Songül Yavuz da parti binası önünde yaptığı konuşmada, geleceğe ve hayata sahip çıkmak için bir araya geldiklerini, şiddetsiz bir memleket hayal ettiklerini belirtti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon