Kavakçılar her yerde!

Merve Kavakçı’nın kardeşi vekil, bir kızı danışman, diğeri uzman. Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı’nın ardından diğer kızı Fatma Gülham Abusahanab'ın da Cumhurbaşkanlığı kadrosunda olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 22:08
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1196285,1195739>

Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı’nın ardından diğer kızının da Cumhurbaşkanlığı kadrosunda olduğu ortaya çıktı. Kavakçı’nın kızı Fatma Gülham Abusahanab’ın Türkiye’deki programlarda Cumhurbaşkanlığı danışmanı yurtdışında ise Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Uzmanı olarak tanıtıldığı görüldü. Fazilet Partisi eski milletvekili Merve Kavakçı, geçen yıl Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atandı. Kavakçı’nın ablası Ravza Kavakçı Kan, 3 dönemdir TBMM’de İstanbul milletvekili olarak görev yapıyor. Ravza Kavakçı Kan bir dönem AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Merve Kavakçı’nın eski eşi Ürdün asıllı ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab ile evliliğinden olan Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı danışmanlığına atandı.

Kavakçı’nın aynı evliliğinden olan diğer kızı Fatma Gülham Abushanab’ın da Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yer aldığı öğrenildi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hak İş, Aralık 2018’de “Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” için kapanış organizasyonu düzenledi. Programda Fatma Gülham Abushanab “Cumhurbaşkanlığı danışmanı” olarak tanıtıldı. 

FATMA GÜLHAM ABUSHANAB KİMDİR?

Setav.org’da yera alan bilgilere göre; Fatma Abushanab lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Ardından Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Washington D.C.’de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Bunlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler