Kayyum işbaşında: Müslümanların yönettiği gazete gibi olacağız

Kayyuma devredilen Millet gazetesinde Genel Yayın Koordinatörlüğü görevine getirilen Hüseyin Yahya Şekerci’nin ilk yayın kurulu toplantısında “Müslümanların yönettiği bir gazetede olması gerektiği gibi olacak” sözleriyle çalışanları uyardığı iddia edildi.

Yayınlanma: 31.10.2015 - 21:33
Abone Ol google-news



Sol'un haberine göre, Koza İpek Grubu bünyesindeyken kayyuma devredilen Millet gazetesinde Genel Yayın Koordinatörlüğü görevine getirilen Hüseyin Yahya Şekerci’nin ilk yayın kurulu toplantısında skandal ifadeler kullandığı öne sürülüyor.

Sözcü’nün haberine göre Şekerci, “Bereket duası” okuyarak başlattığı ilk yayın kurulu toplantısında, “Bundan sonra itikadi herhangi bir program içerecek hiçbir kelimeye ifadeye yer vermeyeceğiz. Yaratmak, olacak gibi kelimeler kullanmayacağız. Magazin sayfalarımız ya tamamen kalkacak ya da ehlileştirilecek. Müslümanların yönettiği bir gazetede olması gerektiği gibi olacak” ifadelerini kullandı.

“Facia, katliam gibi insanları korkuya umutsuzluğa sevk eden kelimeler de olmayacak” diyen Şekerci, bir çalışanın Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan patlamalarla ilgili, “Katliam değil midir?” diye sorması üzerine, “Orada 102 insan öldürüldü. Öldürüldüyse ‘öldürüldü’ diyeceğiz. Katletmek kelimesi fecaat de içerir. Katliam sizin yorumunuzdur” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler