Kayyumdan da ‘damat’ çıktı

İpek Koza Holding bünyesindeki Koza Altın, Kazdağları ve Kozak Yaylası bölgesinde pek çok altın arama ruhsatına sahip.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 22:39
Abone Ol google-news



Buralardan çıkarılan ve çıkarılacak olan cevherler, Bergama Ovacık’taki altın madeninde işleniyor. Kapasitenin artması nedeniyle Ovacık’a üçüncü bir atık depolama tesisi kurulmaya çalışılıyor. Ancak bozulan AKP-Cemaat ilişkileri sonrası bu yatırıma Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ, ÇED onayı vermedi. Koza Altın’ın Yerlitahtacı ile Gelintepe açık ocak işletmeleri için de mahkeme süreci devam ediyor.

Bölgedeki çevreci sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar ise “siyanür liçi” yöntemiyle yapılan altın madenciliğine karşı yıllardır mücadele yürütüyor. Mücadeleye hukuksal destek veren avukatlardan Arif Ali Cangı, Koza’nın altın madenlerinin bir süredir “yandaş şirketlere” hazırlandığını, AKP hükümetinin kayyum yönetimiyle birlikte bunu gerçekleştirecek zemin yarattığını iddia etti.

Cangı, şunları söyledi: “Ovacık altın madeni işletmesinin hükümet yanlısı şirketlere devredileceğine dair sağlam duyumlar almaktayız. Hatta Cumhurbaşkanı’nın damadının sahibi olduğu Albayraklar Grubu’nun adı öne çıkmaktadır. Havuz medyasından birinin kayyumun başına getirilmesi tesadüf değildir.”

Devire hazır Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel de maden yönetici ve çalışanlarından aldıkları bilgileri şöyle aktardı:

“Altın işletmelerinin Kombassan’a devredileceği konuşuluyordu. Son günlerde ise damat Albayrakların adı öne çıkıyor. Hatta şirket devir işlemine hazır hale bile getirildi. Örnek olarak Kozak Yaylası’ndaki taşeron çalışmasına son verildi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler