Kazada ölenleri terörist yaptılar

Çoğu BDP il ve ilçe yöneticisi 91’i tutuklu 205 sanıklı İstanbul 1. KCK davasının dünkü duruşmasında tutuklu sanık Derya Aslan savunmasını yaptı.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 11:27
Abone Ol google-news

Çoğu BDP il ve ilçe yöneticisi 91’i tutuklu 205 sanıklı İstanbul 1. KCK davasına devam edildi. Tutuklu sanık, eski BDP Parti Meclisi üyesi Emine Caynak, trafik kazasında ölen BDP üyesi iki arkadaşının fotoğrafının, iddianame eklerinde “dağda ölen terörist” değerlendirmesi yapıldığına dikkat çekerek “Asılsız ve temelsiz suçlamalarla 2 yıldır tutukluyuz” diye konuştu. Tutuklu sanık  Derya Aslan,  “İnternetten indirdiğim Stephen Hawking’in yazısı ile KCK davasında nasıl bir ilgi kurulmuş da dosyaya konulmuş anlamadım” diye konuştu.  

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi karşısında çok sanıkları davalara özel olarak inşa edilen yeni adliye binasında görülen davanın 58. duruşması yapıldı.

Tutuklu sanık Emine Caynak, tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptığı savunmasında “Bağcılar ilçe eş başkanı seçildim. Tutuklanmadan önce de 2 ay kadar önce de genelkurulda BDP PM üyesi olarak seçildim. Partimiz BDP bizim şahsımızda yargılanıyor. Siyasi düşüncelerimden dolayı 10 yıl 3 ay zindanda kaldım.  Benim sicil kaydını yeniden ortaya çıkarıp yeni bir suç gibi ortaya koymuşlar. Potansiyel suçlu olarak görülmüşüm. Ben şu anda geçmişim üzerinden yargılanıyorum” diye konuştu.

Şüpheli madde: Kına

Caynak, polis tutanağında “renkli bir poşet içerisinde toz halinde şüpheli madde” olarak ifadeleriyle tarif edilen maddenin “kına” olduğunu, polise bunu söylediğini ifade etti.

Avukat Ruşen Mahmutoğlu, müvekkili Emine Caynak’ta bulunan  “Kürt şehitler” yazılı bir fotoğrafa ilişkin polis fezlekesinde “çatışmada ölmüş iki terörist olabileceği” ifadesinin yer aldığına dikkat çekerek “Bu iki kişi BDP üyeleridir, trafik kazasında ölmüşlerdir. Kendilerini savunamayacak ölen kişiler hakkında bu şekildeki ibareler hukuki olmadığı gibi ahlaki de değil” diye konuştu.  Avukat Mahmutoğlu, arama tutanaklarında  “toplatma kararı bulunan kitaplar” gibi ifadeler bulunduğunu belirterek “Toplatma kararı bulunan kitap bulundurmak diye bir suç yok. Bunlar bir kanaat zemini oluşturmak için tutanaklara yazılmış. Bunların dosyadan çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Tutuklu sanık Derya Aslan ise BDP üyesi olduğunu, BDP Siyaset Akademisi’nde Toplumsal Cinsiyet derslerine katıldığını söyledi.
Derya Aslan Türkiye ve dünyadaki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiğini okuyup araştırmalar yaptığını anlakanamAslan “İnternette yararlanacağımı düşündüğüm yazılar indiriyorum. Bu şekilde indirdiğim Stephen Hawking’in yazısı ile KCK davasında nasıl bir ilgi kurulmuş da dosyaya konulmuş anlamadım” diye konuştu. Dava 21 kasım perşembe gününe ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler