‘Kazan öldü’ fıkrası gibi

TBMM Soruşturma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Erdal Aksünger, 3 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın malvarlıklarıyla ilgili bilirkişi raporuna yaptıkları itirazları “Olay Nasrettin Hoca’nın kazan hikâyesine döndü. Bakanlar, ‘kazanın doğduğuna inanıyorsunuz öldüğüne de inanın’ diyorlar” diye değerlendirdi.

Yayınlanma: 02.01.2015 - 19:21
Abone Ol google-news

Bakanların beyanlarının inandırıcı olmadığını belirten Aksünger, bakanların konuyu malvarlığına indirgeyerek algı operasyonu yaptıklarını söyledi. Aksünger, “Minareyi çalan zaten kılıfını hazırlamıştır. Komisyonun bakanların birinci ve ikinci derece yakınlarının malvarlıklarını da incelemesi gerekiyordu” dedi.

TBMM Soruşturma Komisyonu, 5 Ocak’ta toplanarak 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasını gerçekleştirecek. Erdoğan Bayraktar dışındaki 3 bakan, oylama öncesinde malvarlıklarıyla ilgili bilirkişi raporuna itiraz üstüne itiraz etmiş, ek beyan ve açıklamalar göndermişti. Zafer Çağlayan, oğullarının malvarlığını düğünlerine katılan 9 bin davetlinin taktığı altın ve dövize dayandırırken; Egemen Bağış, bilirkişi raporunda şüpheli bulunan satın aldığı 3 evle ilgili tapu örneklerini, Muammer Güler de valilik dönemindeki maaş ve gelirlerini gösterir belgeleri ek olarak komisyona sunmuştu.

 

‘Kafa karıştırmak istiyorlar’

CHP’li Erdal Aksünger, ifadeleri sırasında üyelerin sorularına “komisyonun görev alanına girmediği”ni gerekçe göstererek yanıt vermeyen bakanların bilirkişi raporuna karşı komisyona ek beyanlar göndererek kafa karıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Aksünger, “Olayı birkaç daire üzerine indirgemeye çalışıyorlar. Öyle değil böyle, dedemden kaldı annemden kaldı, düğünde altın takıldı deniyor. İspat edemiyorlar, işi malvarlığına indirgemeye çalışıyorlar. Kaç katı iddiadan bahsediyoruz. Aradan aylar geçmiş, bakanların malvarlıkları konusunda bile komisyona doğru dürüst bilgi gelmedi. Komisyonun, bakanların birinci derece akrabalarının yanı sıra ikinci derece yakınlarının da malvarlığını incelemesi gerekiyordu. Rüşvet, sebepsiz zenginleşme iddiaları var. Minare çalan bu kılıfla mı bu işi yapar, alırken üstüne mi alır?” dedi.

 

Nasrettin Hoca misali

Komisyonun yeterince inceleme yapamadığını kaydeden Aksünger, AKP’nin hukuki olarak değil siyasi olarak karar vereceğini söyledi. Olaya “Yüce Divan’a gönderirsek siyasi olarak sonucu ne olur, göndermezsek ne olur?” diye bakıldığını anlatan Aksünger, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne derse o yönde karar çıkacağını kaydetti. Aksünger, “Erdoğan, hem hâkim hem savcı hem avukat” diye konuştu. Bakanların ifadeleri sırasında vermedikleri bilgileri sonradan göndermelerinin ilginç olduğunun altını çizen Aksünger, “Zamanında niye göndermediler. Bu iş Nasrettin Hoca’nın kazan hikâyesine döndü. Bakanlar, ‘kazanın doğduğuna inanıyorsunuz, öldüğüne de inanın’ diyorlar. Yapılan aklama çabası ve algı operasyonudur” görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler