Kemal Kılıçdaroğlu'ndan OHAL açıklaması

OHAL kararı ile ilgili açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasi için grup kararı alınmaz, tavrımız demokrasiden yana" dedi.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 13:14
Abone Ol google-news

<video:571732>

TSK içindeki bir grubun darbe teşebbüsü sonrasında Milli Güvenlik Kurulu kararıyla, Türkiye genelinde 3 ay boyunca OHAL ilan edildi.

OHAL kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan, olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresine ilişkin grup kararı alıp almadıkları sorusu üzerine, "Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz" dedi.

TEZCAN MECLİS'TE DUYURDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Meclis kürsüsünden OHAL hakkındaki görüşlerini açıkladı. Tezcan, OHAL'e karşı çıkan konuşmasında "Parlementonun kendi hukukuna haklarına tecavüz eden bu darbeye karşı parlemento nasıl el ele aktif bir şekilde gece bombaların altında direndiyse bundan sonra da o parlementoyu devre dışına çıkaran bir yöntem değil, tam da parlementoyu işin merkezine alan bir çözüm yöntemini uygulamak zorundayız. Bunun yolu da OHAL değildir, parlemento iradesini hakim kılmaktır." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler