‘Kemalimin suçu neydi?’

Üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un Diyarbakır’da geçen 21 Mart’a düzenlenen Nevruz kutlamaları öncesinde polis tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin dava yarın başlıyor.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 22:17
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği, Kurkut’un “canlı bomba şüphesiyle” vurulduğu yönünde açıklama yaparken, gazeteci Abdurrahman Gök’ün çektiği fotoğraflarla Kurkut’un üzerinin çıplak olduğu, elinde su şişesi ve bir bıçakla koşarken vurularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Bir polis amirinin “ateş açmayın” uyarısına rağmen Kurtut’a 2 el ateş açarak ölümüne neden olan polis memuru Y.Ş hakkında “olası kastla öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Sanık polisin tutuklanması talebi ise kabul edilmedi. Davanın ilk duruşması ise yarın Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Acısının hiç dinmediğini ve adalet beklediklerini vurgulayan anne Sican Kurkut, “Kemal’imin suçu neydi ? Eğlenmeye geldi, oynamaya geldi, Nevruz’a geldi. Suçu nedir? Suçluların cezasını çekmesini istiyoruz. Mahkeme huzurunda da bu düşüncelerimizi dile getireceğiz. Yavrumu geri getiremeyiz. Ancak suçlular gerekli cezayı alırsa acımız bir nebze de olsa dinebilir. Adaletin yerini bulmasını ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler