Kemalpaşa'da yürütmeyi durdurma

İstanbul-Gebze-İzmir Otoyol projesinde kullanılmak üzere malzeme çıkartılacak taş ocağının mera alanlarına kurulmak istenmesine karşı 18 gündür direnen Kemalpaşa'nın Akalan köylülerine, dün yargıdan sevindirici haber geldi.

Yayınlanma: 14.01.2015 - 10:28
Abone Ol google-news

İzmir 5. İdare Mahkemesi, ÇED yönetmeliğinden muaf tutulan projenin yürütmesini durdurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da, savunma yapması için 15 gün süre verdi.

Köylülerin avukatı Şehrazat Mercan, Özaltın İnşaat şirketine verilen işletme ruhsatıyla, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “ÇED’den muaftır” kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Mercan, köy okuluyla taş ocağı arasındaki uzaklığı 250 metre hesapladıklarını söyleyerek, “Ocağın kurulacağı alanın hemen 500 metre yanında zeytinlikler var. Arazi çam ağaçlarıyla kaplı. Yapılacak yer zaten köyün merası olarak geçiyor. Yasal yollardan bu projeyi engelleyeceğiz” demişti.

Akalan köylüleri,  geçen hafta da  iş makinelerinin bölgeye girmesine izin vermemişti. Çıkan arbede sırasında bazı iş makinalarıyla araçların camları kırılmıştı. Bu nedenle haklarında işlem yapılan 19 Akalan köylüsü dün bölgeye bağlı jandarma karakoluna giderek ifade verdi. Yurttaşlar bugün de Kemalpaşa Cumhuriyet Savcısı’nın önüne çıkmayı bekliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler