Kerry: Filistinlilerin saldırıları terör eylemi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistinlilerin bıçak, makas ve araçlarla düzenlediği saldırıları 'terör eylemi' olarak nitelendirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinden önce açıklama yapan Kerry, saldırıların kınanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 12:38
Abone Ol google-news


"Masum canları alan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen terör saldırılarını" kınadıklarını dile getiren Kerry, "İsrail'in kendini savunma hakkı ve sorumluluğuna sahip olduğunu" ekledi.

Netanyahu ise "Terör saldırıları devam ederken ne burada ne de dünyanın hiçbir yerinde barış olamaz." dedi.

Görüşmeden hemen önce Batı Şeria'da bir Filistinli aracını İsrail askerlerinin üzerine sürdü ve 4 askeri yaraladı. Sürücü ise vurularak öldürüldü.

Kerry bugün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşecek. Filistin yönetimi, saldırıların İsrail'in işgal politikalarının bir sonucu olduğunu vurguluyor ve saldırganların öldürülmeden de yakalanabileceğine dikkat çekiyor.

Filistinlilerin son bir aydır düzenledikleri saldırılarda 19 İsrail ve bir Amerikan vatandaşı öldü. İsrail güçleri ve silahlı vatandaşlarının saldırılarında ise 86 Filistinli hayatını kaybetti. Bunların önemli bir kısmını ise yaşı küçük gençler oluşturuyor.

Filistin'deki son çatışmalar, İsrail yönetimini Harem üş-Şerif'i ziyaret etmeleri için Yahudilere de izin vermesin sebebiyle başlamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler