KESK mitingi yasaklandı

Ankara Valiliği’nin kararına tepki gösteren KESK, “Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği yoktur” dedi.

Yayınlanma: 14.10.2016 - 21:34
Abone Ol google-news

OHAL sürecinde birçok üyesi açığa alınan, ihraç edilen KESK’in bugün Ankara’da düzenleyeceği miting, Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. KESK’ten yapılan açıklamada, “Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı karşılığı ve gerçekliği yoktur. Tek gerçeklik, ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı. KESK, bugün 12.00’de Sakarya Meydanı’ndan açıklama yapma kararı aldı.

KESK, 15 Ekim mitingi için günler öncesinden çağrı yapmıştı. İstanbul, İzmir, Van-Diyarbakır’dan Ankara’da buluşmak üzere yola çıkılacak ve Kolej Meydanı’nda miting düzenlenecekti. KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse, yasak kararının önce telefonla aranarak bildirildiğini açıkladı. Köse, “Çok sayıda ihbar olduğunu ve güvenliği sağlayamayacakları gerekçesiyle mitingi yasakladıklarını bildirdiler” dedi. Daha sonra durum değerlendirmesi yapan KESK yönetimi basın toplantısı düzenledi.

Fırsata dönüştürdüler

Yapılan açıklamada, miting için Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yapılan toplantılarda olumsuz herhangi bir şeyin ifade edilmediği, mitinge izin verileceği izleniminin verildiği, hatta miting güzergâhı ve toplanma alanı üzerinde tartışma yürütüldüğü aktarıldı. Telefonla yapılan bilgilendirmeden sonra yazılı yasak kararının da iletildiğinin belirtildiği açıklamada, “Darbe girişimi gibi güvenlik gerekçesi de toplanma ve yürüyüş hakkını yasaklamada bir fırsata dönüştürülmüştür. Devlet, güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet, toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür” denildi.

Mücadeleye devam

Açıklamada, “Güvenlik gerekçesinin bir inandırıcılığı, karşılığı ve gerçekliği bizim nezdimizde yoktur. Tek gerçeklik ortada bir AKP darbesi vardır ve temel hak ve özgürlüklerin kullanımı yasaklanmıştır. Mitingimizin yasaklanmasını şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya ve arkadaşlarımızın görevlerine dönmesi, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim, parasız, ulaşılabilir, nitelikli ve anadilinde kamusal hizmet mücadelemizi daha da yükselteceğiz” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler