Kıbrıslı Gazeteci Mutluyakalı: Tetiği çeken önemli değil, Adalı’nın hangi zihniyetin kurbanı olduğunu herkes anladı

Kuzey Kıbrıs'ta yayınlanan Yenidüzen Gazetesi’nin yayın yönetmeni Cenk Mutluyakalı, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili “Bir sonuç çıkmasını beklemiyoruz ama en azından artık herkes bu cinayeti hangi zihniyetin işlediğini anladı” dedi.

Yayınlanma: 28.05.2021 - 00:20
Kıbrıslı Gazeteci Mutluyakalı: Tetiği çeken önemli değil, Adalı’nın hangi zihniyetin kurbanı olduğunu herkes anladı
Abone Ol google-news

Organize suç örgürtü lideri Sedat Peker’in videolarının ardından 1996’da işlenen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti Kuzey Kıbrıs’ta yeniden manşetlerde yer aldı. RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuşan Yenidüzen Gazetesi’nin yayın yönetmeni Cenk Mutluyakalı, “Bir sonuç çıkmasını beklemiyoruz ama en azından artık herkes bu cinayeti hangi zihniyetin işlediğini anladı” dedi.

BAŞBAKAN RADYODAN ÖĞRENMİŞ

İşte Cenk Mutluyakalı’nın açıklamalarından satırbaşları:

“Dönemin Başbakanı Hakkı Atun, ‘Polis, asker bize bilgi vermezdi. Ben de cinayeti radyodan duymuştum’ diye konuştu. Meclis’te oybirliğiyle Adalı cinayetinin araştırılması için karar kabul edildi. 2005’te Adalı cinayeti AİHM tarafından bir kez Strasbourg’da iki lez Lefkoşa’da kurulan mahkemelerle ele alındı ve AİHM Türkiye’yi delilleri kararttığı gerekçesiyle mahkum etti. O dönem Sivil Savunma Teşkilatı’nın başında olan Galip Mendi’nin ifadesine bile başvurulmadı. Şimdi kendisi anlatıyor. Biz resmi ve hukuki bir sonuç alınmasını beklemiyoruz. Ama en azından herkes bu cinayeti işleyen zihniyeti biliyoruz tetiği çekenin adı önemli değil.” 

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürtmek için kendisinden tetikçi talep ettiğini iddia etmişti. Peker, bu talep üzerine kardeşi Atilla Peker'i Kıbrıs'a gönderdiğini, ancak sonradan Korkut Eken ile görüştüğünde "başka bir ekibin Adalı'yı öldürdüğünün söylendiğini" aktarmıştı.

Peker, Mehmet Ağar'ın kendisine, "Kutlu Adalı Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor" dediğini, bu sebeple Adalı'yı öldürülmesi adına kardeşini adaya gönderdiğini öne sürerek, "Hep böyle yapıyorlar. Vatanseverlik diyorlar, milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokuyorlar" iddialarında bulunmuştu.

Peker ayrıca, Ağar ve Korkut Eken'le aralarında geçtiğini söylediği diyalogları "Biz o zaman Korkut Eken ve Mehmet Ağar ile hep beraberiz. Mehmet Ağar, 'Bana iki tane profesyonel bul' dedi. Ben de öz kardeşimi, Atilla Peker'i vereceğimi söyledim" diyerek aktarmıştı.

Türk Hava Yolları'nın, sattığı uçak biletlerini sakladığı harici belleklerin varlığından söz eden Peker, "Harddisklerde, geçmişten bugüne kadar satılan tüm biletler bulunuyor. İsteyen, Atilla Peker ile Korkut Eken'in, cinayetten ne kadar önce Kıbrıs'a gittiklerini bulabilir" demiş ve "Aradan zaman geçti, 3-4 gün sonra döndüler, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştum, dedi tekrardan gideceğiz. Sonra orada bunların başka bir ekip öldürmüş. Sonra görüştüğümüzde, bana işin hallolduğunu söyledi" ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler