Kıl Çadır Nedir ve Nerelerde Kullanılır

Kıl çadırlar, Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olma özelliğine sahiptirler. Yörüklerin yaylalarda yaşarken kullandıkları kıl çadır modelleri, günümüzde farklı konseptlerde tercih edilmektedirler. Otantik bir hava oluşturmak isteyen işletme sahipleri cafe, restoran ya da otel bahçelerinde tercih etmektedirler. Aynı zamanda sahilde ve turistlik bölgelerde çeşitli hediyelik eşya satışı yapan kişi

Yayınlanma: 17.03.2017 - 12:46
Abone Ol google-news

Osmanlı dönemlerinden beridir kullanılan kıl çadır, belirli özellikleri bulundurmaları nedeni ile çok fazla tercih edilmektedirler. Çadırın içi kış aylarında sıcak ve yaz aylarında serin olmaktadır. Haşere ve yılan gibi canlıların bu tarz çadırlara giremediği de bilinmektedir. Yağmur ve kar suyu da bu tarz çadırlara girmemektedir.

Ülkemizde Üretilen Kıl Çadır Modelleri

Boyutları ve modellerine göre kıl çadırlar, müşterilerin beklentilerine uygun olarak çeşitlendirilmişlerdir. Oba kıl çadır modelleri en eski dönemlerden beridir yaylalarda kullanılan modellerdir. Çeşitli boyutlarda olabilen modellerdir ve konsepte uygun bir şekilde üretilmektedirler. Genel olarak soğuk bölgelerde tercih edilmektedirler.

Ülkemizde ahşap direk üzerine kurulan Yörük çadırları çok fazla tercih edilmektedirler. Bu modeller düğün, şenlik ya da diğer etkinliklerde kullanıma uygun modellerdir. İhtiyaca uygun bir şekilde çeşitli modellerde üretilebilmektedirler.

Restoran konseptleri için Otağ çadır modelleri en çok tercih edilen seçeneklerden bir tanesidir. Turistlik bölgelerde dönemsel olarak hizmet veren restoranlarda da tercih edilmektedir. Çünkü kurulumu kolay bir modeldir. Üstelik diğer modellere daha yuvarlak ve süslü olarak üretilmektedir. Osmanlı’da Padişah çadırı olarak da anılmaktadır.

Kurulum ve İmalat Aşaması

Çeşitli organizasyonlar için tercih edilecek olan kıl çadır modelinin imalatı son derece büyük bir önem taşımaktadır. Keçi kılı kullanılarak üretilmesi gereken çadırların bazıları el dokuma iken bazıları makine dokuma olabilir. Kıl çadır imalatı ve kurulumu yapan markakilcadir.com, müşteriye özel hizmet vermektedir.

Konsepte uygun olabilecek model, ebat ve renk seçimi yaptıktan sonra firma ile iletişime geçebilirsiniz. Tercih edilen modelin imalatı ve kurulumu aynı firma tarafından yapılmaktadır. Bu durum da siparişin gecikmesini engellemektedir. Aracı bir firma olmayacağı için siparişleriniz size belirtilen sürede elinizde olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler