Kılıçdaroğlu: AKP'li belediyeler havlu attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de konuştu.

Yayınlanma: 25.03.2015 - 11:29
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Fuar açılışında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Birileri yönettiği kenti parsel parsel satıyor. Biri yaşadığı yönettiği kenti parsel parsel güzelleştiriyor. Aradaki fark budur.

Fuar İzmir'in açılış töreninde vali protestosu - VİDEO

Her kuruşun hesabını vermek boynumuzun borcudur. Metro yapılıyor buraya. Ankara ve İstanbul'un belediye başkanları havlu attı biz bu işi beceremiyoruz diye. Ulaştırma Bakanlığı devraldı. Ama İzmir elediyesi kendi kaynaklarıyla yapıyor metroyu. İzmir kilometresini 60 milyona yapıyor. Ankara 100 milyona, İstanbul 150 milyona yapıyor.
Kılıçdaroğlu'ndan 'parsel parsel' çıkışı - VİDEO

İstanbullu nefes almak için nereye gider? Kadıköy’e gider Sarıyer’e gider, Bakırköy’e gider Beşiktaş’a gider. Neden? Buralarda sanat var, özgürlük var, insana saygı var. Raylı sistemi 11 kilometre olarak devraldım diyor, şimdi 130 kilometreye çıkardım diyor. Para geliyor mu ankara’dan hayır. Ankara’dan engel geliyor. Unutmayın Aziz Beyle ilgili operasyon da yapıldı, 400 yılla yargılanıyor. İster 400 yıl ister 1400 yıl biz inandığımız doğrudan asla ve asla dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Tek hedefimiz halka hizmet etmektir.

Dört yıl için yetki istiyorum bütün Türkiye’den. Dört yıl içinde yeni özgür bir Türkiye olacaktır. Ayrımcılık yapan değil, birleştiren bir Türkiye olacaktır. Hiç kimsenin etnik kimliğiyle, yaşam tarzıyla, hiç kimsenin inancıyla ilgilenmeyen herkese saygı gösteren yeni bir egemenlik anlayışını getireceğiz. Bunun sözünü veriyorum size.  İzmir’de sanattan söz ettim. İzmir fuarlar kenti ama aynı zamanda sanatın da odağıdır. Sanat bir toplumun yaşam kalitsini belirler. Eğer bir toplumu güçlü kılmak istiyorsanız sanata ve sanatçıya değer vereceksiniz. Görüşü ne olursa olsun sanatı ve sanatçıyı yücelteceksiniz. İzmir, Muğla, Eskişehir bunları yapıyor.

Size söz veriyoruz, daha çok şeyi yapacağız. İzmir’de başarıyoruz, diğer belediyelerimizde başarıyoruz. Sıra geldi Türkiye’ye, Türkiye’de de başaracağız

Vali'ye protesto

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar merkezi "Fuar İzmir" ve Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı "Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı törenle açıldı. Fuar İzmir'in açılış törenine Vali Mustafa Toprak'ın katılmaması protestoya neden oldu. Alkışlı protestoya “yuh” sesleri karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalkarak tepkileri dindirdi.

Fuar İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon liralık yapım maliyetini üstlendiği, kavşak ve monoray projeleriyle birlikte özkaynaklarla yapılan yatırım tutarının 600 milyon liraya ulaştığı Fuar İzmir'in kurulduğu 337 bin metrekare alanındaki kamulaştırmalar için de 40 milyon lira harcandı.

Toplam 337 bin metrekare büyüklüğünde arsa alanına sahip Fuar İzmir, 50 futbol sahasına eşit arazide inşa edildi. İnşaat alanı 240 bin metrekare olan Fuar İzmir'in yapımında kullanılan 34 bin ton demirle 5 Eylel Kulesi inşa edilebiliyor. Fuar İzmir için 29 bin metrekare fore kazık yapıldı.

Fuar İzmir'de 4 kapalı, 1 açık sergi alanı, ofis bloğu, fuar sokağı, seyir kulesi ve 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı otopark bulunuyor.

Açık sergi alanı 31 bin 650 metrekare, fuar meydanı 20 bin 500 metrekare, fuar platosu 12 bin metrekare fuarın 2. etap için ayrılmış arazisi 46 bin metrekare, 2. etap için ayrılmış sergi holü alanı 33 bin metrekare, kongre, otel ve açık otopark için rezerv alanı 40 bin metrekare olarak ayrıldı.

Ayrıca kompleks alanının peyzaj çalışmaları için bin 545 ağaç, 9 bin 478 bitki dikildi ve 4 bin 700 metrekare hazır çim serimi yapıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler