Kılıçdaroğlu, Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na katıldı
İzmir’de temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye sorunlar yumağı halinde. Bu buhrandan çıkarma görevi CHP’nindir. Kimseyi dışlamıyoruz, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu dün İzmir programına Buca Sebze ve Meyve Hali’nde başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, esnafa destek sözü verdi. Daha sonra Karşıyaka ilçesinde Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, Örnekköy’deki kentsel dönüşüm alanında yapımına başlanan 2. etap konut ve işyerlerinin temelini attı. Konuşmak için kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’na partililer “Güzel günler göreceğiz” şarkısını söyledi. “Belediye başkanlarımız yerel seçimlerde martın sonu bahar olacak demiştik. Martın sonunu bahar yaptık” diyen Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm yapılırken kimsenin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Ana sorumlu belediye olacak. İnsanlar davul zurna ile evlerini yıkacaklar. Bu, bir anlayıştır. Beton ormanları görmeyeceksiniz. Ağaçları, kuşları göreceksiniz. Huzur içinde gezeceksiniz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi paketini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ekonomi paketeni açıkladılar. İşsizliği çözeceğiz diye bir cümle yok. Bize güvenin. Türkiye’yi değiştireceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz” diye konuştu.
İLKELİ DÖNÜŞÜM
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kentsel dönüşüm uygulamalarını uzlaşma esaslı, yerinde, adil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesinde olmak üzere üç özgün ilkeye dayalı yaptıklarını anlattı. Soyer, “Halkımızı ranta kurban etmiyoruz” ifadesini kullandı. 30 Ekim İzmir depremi sonrası tespitlerini de paylaşan Soyer, kentteki yapı stokunun büyük bir kısmının dönüştürülmesi gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında katıldığı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığını ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nin palyatif servisinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’u da ziyaret etti.
Video Haberler
-
'Köprücük kemiği kırıldı' iddiası: O bebek entübe edildi
-
Acil serviste dehşet saçmıştı: İfadesi şaşırttı
-
AKP'lilerin verdiği yanıt dikkat çekti
-
İstanbul Diş Hekimleri Odası’ndan Şeyma Biran açıklaması
-
İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 199 kişi yakalandı
-
İstanbul'da silahlı kavga: Bir sivil polis yaralandı
-
TIR’lardan oluşan düğün konvoyuna 8 bin TL ceza
-
Sünnet faciası: Çocuğun cinsel organı kesildi
-
Firari Arif Erdem ortaya çıktı: Aylar sonra ilk kez görü
-
Ormanda erkek cesedi bulundu
En Çok Okunan Haberler
-
'Yakında hesaplara tek tek el konulacak'
-
Muhalefet adayı, Erdoğan ile arayı açtı!
-
Saray'ın Demirtaş planı
-
Saray'ın Demirtaş planı
-
AKP'lilerin verdiği yanıt dikkat çekti
-
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisi
-
Beyazıt'ta silah sesleri: Yaralılar var
-
Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye birisi yok
-
Firari Arif Erdem ortaya çıktı
-
Otomobil fiyatlarına dev zam!