Kılıçdaroğlu: Kuyunuzu kazmayın

Partisinin bölge toplantılarında konuşan Kılıçdaroğlu teşkilatı uyardı: Kuyunuzu kazmayın.

Yayınlanma: 10.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede bir yönetim boşluğu olduğunu vurgularken “Başbakan, başbakan koltuğunda değil, Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı koltuğunda değil. İki farklı koltuk, iki farklı söylem... Türkiye bir kaosa terk edilmiş durumda. Yasalara göre bir sorumlu var, Başbakanlık koltuğunda oturuyor. Boynunda davul da var, ama tokmak elinde değil, tokmak başka bir yerde” dedi.

CHP bölge toplantıları dün Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki toplantıyla başladı. Toplantıya Ankara, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Bolu, Düzce, Yozgat, Kastamonu, Bartın, Zonguldak ve Karabük örgütleri ile parti yöneticileri katıldı. Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada Türkiye’nin 9 ayrı bölgesinde örgütlerle bir araya geleceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini vurgularken şu görüşleri dile getirdi:“Ülkede boşluk var mı? Kaos, işsizlik, yoksulluk var mı? Hepsi var. Adalet de yok. Her yurttaş düşünecek, ülkenin tarihine bakacak. Bugüne kadar krizlerden, olumsuzluklardan kurtaran parti hangisidir? Vatandaşım bunu oturup düşünecek. En karanlık günlerinde, tarihin hangi dönemine bakarsa baksın 1919-2014, en kritik sorunların adeta çözülemediği bir süreçte bir parti gelmiştir ve bütün sorunları çözmüştür. Gerekirse bedel ödemeyi de göze almıştır.”

Kılıçdaroğlu, “CHP gelirse ülkeyi yönetemez” eleştirisine de “Doğru söylüyorlar. CHP iktidara gelirse vallahi de billahi de bunlar gibi yönetemez. Çünkü biz hırsızlık yapmasını bilmeyiz, ayıp sayarız. Biz kul hakkı yemeyiz, saraylarda yatıp kalkmayız, mütevazı evlerimizde otururuz. Biz herkesin inancına, kimliğine saygı gösteririz. Dini siyasete alet etmeyiz, dine duyduğumuz saygıdan ötürü. Etnik kimliği siyasete alet etmeyiz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda “Sıradan bir siyasal partiye muhalefet etmiyoruz, bir AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, müdürleri, devleti, herkesiyle tek parti devletine karşı mücadele ediyoruz. Mücadelenin zor, güç olduğunu biliyorum, ama biz CHP’liysek, Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorsak, hiç kimseye demokrasi yolunda pabuç bırakmayacağız. Bu, bizim bu halka verilmiş namus sözümüzdür” mesajı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler