Kılıçdaroğlu'ndan hükümete EYT tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'de STK, sendika temsilcileri ve muhtarlarla buluşmasında konuştu. 'Türkiye'nin kalkınma planı yok' diyen Kemal Kılıçdaroğlu hükümete 'Suriyelilere 35 milyar dolar harcandı. 'bütçeye yük olmadı' diyor. O zaman EYT(Emeklilikte yaşa takılanlar)'lileri de emekli et oda yük olmasın' diye seslendi.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 11:48
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

-Nohut getiriyoruz. Niçin? Şimdi 200 bin ton patates getireceğiz. Niçin? Yer mi kalmadı? Patates ekecek alan mı kalmadı? Bir ülke düşünün tek başına 17 yıl yönetiyor ama nasıl oldu da bu noktaya geldik? Hepimizin düşünmesi lazım. Hepiniz kanaat önderisiniz eyvallah. Yarın ne olacağını kim biliyor? Erdoğan dahil hiç kimse bilmiyor. Türkiye'nin kalkınma planı yok. 1.1.2019'dan itibaren Türkiye'nin kalkınma planı yok. Bir devlet plansız yönetilir mi? Türkiye yönetiliyor. Başka örneği var mı?

-Afrika'nın az gelişmiş ülkelerini bilmiyorum ama başka bir ülke yok. 2019 Türkiye plansız. Kişiye bağlı hizmet kavramı doğru değildir. Aksi halde dünya dururdu. Dünyanın gelişmesi değişim üzerine inşa edilmiştir.

Belediye başkanı arkadaşlarımdan şunu bekliyorum seçildiğiniz andan itibaren hiçbir ayrım -yapmayacaksınız belde halkında. Herkese hizmet götürülecek eşit. Ama bir mahalle yoksulsa oraya pozitif ayrımcılık yapılacak. Harcanan her kuruşun hesabını millete yani size verecek.

"Siyasette yeni bir alan açmamız lazım"

-Hesabını vermezseniz siz geçmişinizde kara bir leke bırakmış olursunuz. Mal varlığımız meydanda harcamalarımız da meydanda. Örneğini veririm metro yapıyor 3 büyükşehirimiz İstanbul Ankara İzmir. İzmir metronunun kilometresini 50 milyon lira ile yapar Ankara 100 milyona İstanbul 150 milyona yapıyor. Niçin? Metro ise metro. Makine aynı makine. 50 milyonluk bir iş nasıl oluyor da 100 milyon liraya 150 milyon liraya bitiriliyor? Çalınan kimin parası? Halkımızın parası. Siyasette yeni bir alan sayfa açmamız lazım.

"Belediye başkanı halk adamı olmalı"

-Belediye başkanı olduğunuzda hiçbir işçinin memurun işine son vermeyeceksiniz. Herkesi kucaklayacaksınız. Esnafı ziyaret edeceksiniz. Belediye başkanı seçilip sırça köşkte oturmayacak belediye başkanı. Belediye başkanı ayda bir kasaba bakkala uğramalı. Belediye başkanı biraz halk adamı olmalı. Zor bir şey değil. Ben şahsen öyle yaşıyorum. Halktan kopmadık saray merakımız yok.''

-Sandığa giderken Yatağa aç giren milyonlarca çocuğı düşünün ve oyunuzu öyle verin.

-Suriyelilere 35 milyar dolar harcandı. 'bütçeye yük olmadı' diyor. O zaman EYT'lileri de emekli et oda yük olmasın. 

<haber-yatay:1291599>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler