Kılıçdaroğlu’ndan Soylu’ya sert tepki: İç savaş çağrısı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, valiliklere “CHP İl başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmaması” talimatı veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çok sert tepki gösterdi: “PKK'nın bölücü politikası kadar tehlikeli. Açıkça Türkiye’ye bir iç savaş çağrısı yapıyor. Bir İçişleri Bakanı bu talimatı eğer başına buyruk verdiyse derhal istifa etmelidir.”

Yayınlanma: 28.06.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP’yi kriminalize eden açıklamalarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok sert yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Soylu’nun Türkiye’yi ayrıştıran, bölen bir söylem kullandığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Yani PKK terör örgütünün Türkiye’yi ayrıştırmayı, bölmeyi hedefleyen politikası daha kadar kötü bir politika” görüşünü dile getirdi.

“İç huzura dinamit”

Soylu'nun, “CHP’nin il başkanları şehit cenazelerine katılmayacaktır, bunlara protokolde yer vermeyeceksiniz diye ben müsteşarıma talimat verdim” sözlerini anımsatan CHP Lideri, Türkiye'nin iç huzurunu sağlamakla görevli bir bakanın, Türkiye'nin iç huzurunu dinamitlemesini asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bir İçişleri Bakanı bu talimatı eğer başına buyruk verdiyse derhal istifa etmelidir. Açıkça Türkiye’ye bir iç savaş çağrısı yapıyor bununla, iç savaş çağrısı!” sözleriyle tepki gösterdi.

<haber-dikey:1012350>

“Bir şehit kalmıştı...”

Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

“Ya bu ülkede kala kala şehitleri mi bölmek kaldı? Şehitler milletin şehididir. Toplumun her kesimi şehitlere sahip çıkmak zorundadır. Şehitler bizim şehitlerimiz, siz şehitleri nasıl ayrıştırabilirsiniz, bölebilirsiniz? Zaten 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler” diye birinci ayrımcılığı yaptılar, ki “CHP’nin il başkanları katılmayacak…” Ne demek katılmayacak? CHP’nin il başkanları da CHP’liler de katılacak! Bu açıkça Türkiye’yi bölme, terörize etme ve Türkiye’yi yönetilemez hale getirmektir. Şehitlerin siyasete malzeme edilmesi kadar yanlış bir şey yoktur. Hele hele İçişleri Bakanı gibi sorumlu davranması gereken bir kişinin sorumsuzca davranışları ve söylemleri toplumu böler, toplumu ayrıştırır.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “AK Parti Genel Başkanı bu söylemlerin neresindedir?” diye soran Kılıçdaroğlu, bu konuda yanıt beklediklerini bildirdi. Erdoğan'a, “Onlar da acaba İçişleri Bakanı gibi düşünüyorlar mı, yoksa İçişleri Bakanı CHP’ye çatarak kendisine bir koltuk arayışı içinde mi?” sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, bu konudaki tavrını net olarak ortaya koyması çağrısında bulundu.

“Engelleyemezler”

Her siyasi parti temsilcisinin şehit cenazelerinde yeri olduğunu ve siyasi iradenin bunu engelleyemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şehit cenazelerinin gelmemesini sağlamakla görevli bakan, şehit cenazelerine katılmamazı engellemeye çalışıyor.. hiçkimse bizim şehidimize karşı son görevimizi yapmayı, şehit cenazelerine katılmamızı engelleyemez” görüşünü dile getirdi.

Öte yandan Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce ile ilgili ifadeleri şu şekilde:

"İnce ile oturup konuşacağız"

(Muharrem İnce) Görüşüyoruz tabii, niye görüşmeyelim? Telefonla 3-4 kez görüştük. Oturup konuşacağız.

(‘Kılıçdaroğlu, İnce ile gizli bir anlaşmaya vardı, olağanüstü kurultayda ya da 1.5 yıl sonra olağan kurultayda görevini devredecek’ iddiası) Bunların hiçbirisine itibar etmeyin. Bizim partide demokrasinin varlığı, insanların düşüncelerini açıklamaları, parti disiplini içinde açıklamaları, son derece doğaldır ve olması gerekir. Partinin yetkili organları partinin geleceği ile ilgili kararlar almada en yetkin organlardır. Bu organlar içerisinde partideki değişim, partideki dönüşüm kendi iç dinamiklerinde sağlıklıdır.

"Bu konuda yorum yapmak doğru değil"

(İnce’nin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı) Bu konuda bir yorum yapmak doğru değil. Bugünden görüş açıklamak da doğru değil. Çünkü yerel seçimlerde elbette ki özel çalışma gerekiyor. O özel çalışmalardan sonra ancak belirlenebilir adaylar. Yerel yönetim seçimlerinin kendine özgü gelenekleri var, kendine özgü stratejileri var. Yerel seçimde aday profili çok önemli. Bugün ortaya çıkan tablo, yerel seçimlerde çok daha iyi sonuç alacağımızı gösteren bir tablo.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler