'Kılıçla işimiz yok'

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Kılıçla işimiz yok. Gönülleri sözlerimizle, davranışlarımızla ve icraatlarımızla fethediyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 23.05.2010 - 13:29
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Bolu'nun Göynük ilçesinde düzenlenen 23. Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü'ne katıldı.

Etkinlik, Eyüp Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran kişinin atının zaman zaman huysuzlanması korteje katılanların huzursuz olmasına yol açtı. Kortej yürüyüşü tören alanına kadar sürdü. Daha sonra, Üsküdar Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. ''Terk-i Can Akşemseddin Hazretleri'' konulu tiyatro gösterisi sunuldu. Gösteride, Akşemseddin Hazretleri ile Fatih Sultan Mehmet'in konuşması canlandırıldı. Fatih Sultan Mehmet'i canlandıran kişi, elindeki kılıcı Mehmet Ali Şahin'e verdi. Şahin, kılıcı alarak, ''Bu kılıç hatıra olarak bizim için önem taşıyor. Bunun ötesinde, artık kılıçla işimiz yok. Gönülleri sözlerimizle, davranışlarımızla ve icraatlarımızla fethediyoruz'' dedi. Daha sonra, Şahin, kılıcı Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan'a verdi.

Akşemseddin'in hayatından bazı örnekler veren Şahin, şöyle konuştu: ''Akşemseddin hazretleri sadece bir sufi, bir mutasarrıf, bir din adamı değil aynı zamanda bilim insanıydı, çok iyi bir hekimdi. Tarih kitapları yanlış ve eksik yazıyor. Batıdan aldığımız bu bilgilerle doğruyu bulmamız doğru değildir. Dünyada tıp alanında mikrobun varlığından ilk bahseden Akşemseddin hazretleridir. Hastalıkların insandan insana geçtiğini ve bunun da gözle görülemeyen küçük zerrecikler yoluyla olduğunu ilk söyleyen ve kitabında yazan Akşemseddin hazretleridir.

Ondan 400 yıl sonra Fransız ilim adamı Pasteur laboratuvarında inceleyerek mikrobun keşfedildiğini dünyaya açıklamıştır. Bunu söyleyen kişi şu anda kucak kucağa yattığınız, sizin hemşehriniz Akşemseddin hazretleridir. Akşemseddin hazretleri, Yunus Emreler, Mevlanalar, Hacı Bayram Veliler, Bektaş Veliler unutulmuyor. Çünkü onlar gittikleri yerde gönüllere sevgi ektiler, kendilerini insanlığın hizmetine adadılar, yaratılanı yaradandan ötürü hoş görmenin en güzel örneklerini hayatlarında tatbik ettiler.''

Akşemseddin tarafından yaptırılan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce bir bölümü restore edilen mescidin eksiklikleri olduğunu öğrendiğini söyleyen Şahin, ''Bu mescidin çevresi külliyedir. Bu külliyenin de eksiklikleri var. Milletvekili arkadaşım Fatih Metin, Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan bir miktar para elde edildiğini, külliyenin tamamen restore edileceğini ancak paranın yetmeyebileceğini ifade etti. Ben de huzurunuzda bu manevi havadan etkilenerek TBMM Başkanı olarak bu külliyenin tamamlanması konusunda maddi destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum'' dedi.

Törenin ardından, Şahin, Göynük yöresel el sanatları atölyesini gezdi, burada çalışan kadınlarla sohbet etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kent merkezinde yürüyüş yapan Şahin, öğle namazını Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde yer olmadığı için caminin bahçesinde kıldı. Namazın ardından Akşemseddinoğlulları Konağı'nda öğle yemeği yiyen Mehmet Ali Şahin, Akşemseddin Camii'ni gezdikten sonra kentten ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler