Kilimin sembolleri sergileniyor

Notre-Dame de Sion (NDS) La Galerie’de 15 Mart Perşembe günü kilim motiflerindeki simgesel dili çözümleyen “Kilimin Sembolleri Sergisi” açılıyor. Aynı akşam saat 20.00’ da piyanist Orçun Orçunsel eşliğinde Camerata Istanbul Wind Quintet de konser verecek.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 18:30
Abone Ol google-news

Balkanlar, Orta Doğu, Kafkasya ve Orta Asya’dan örneklerin yer aldığı, Ahmet Diler ve Marc-Antoine Gallice’in birlikte kaleme aldıkları Türkçe baskısı Alfa Yayınları’ndan çıkan aynı başlıklı Fransızca kitaptan esinlenen sergi, üç bölümden oluşuyor.

Yirmiye yakın kilimin ait oldukları coğrafya, dönem, dokunma teknikleri, taşıdıkları sembollerle ilgili açıklayıcı panolardan oluşan sergide kilimden üretilmiş perde, masa örtüsü, yastık, yolcu yükü gibi farklı başka nesnelere de yer veriliyor.

NDS’de 19 Mayıs’a dek izlenebilecek olan sergi, kilimin hem Doğu’da hem de Batı’da iç mekânları süsleyen bir dekor unsuruna doğru evrildiğini de göstermeyi amaçlıyor.

Sergi paralelinde üç etkinlik

NDS’de sergiye paralel olarak üç etkinlik; Hüseyin Alantar’ın 24 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da "Halı ve Kilimin Yorumu" başlıklı sunumu, Belkis Balpınar’ın 18 Nisan Çarşamba günü saat 19.00'da "Eski Ça?lardan XXI. Yüzyıla Kilim" başlıklı konferansı ve Mayıs ayında kitabın yazarları ile buluşma gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler