Kırgızistan'da seçim yarışı

Kırgızistan'da 10 Ekim'de yapılacak genel seçimler için adayların seçim kampanyası resmen başladı.

Yayınlanma: 10.09.2010 - 08:54
Abone Ol google-news

Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonundan (MSK) yapılan açıklamada, siyasi partiler için parlamento seçimleri başvuru kaydının dün gece sona erdiği belirtilerek, toplam 29 partinin kaydının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, partilerin seçim kampanyasının 9 Ekim Cumartesi gününe kadar süreceği ifade edildi. MSK ayrıca, seçim için yerli ve yabancı gözlemcilerin kaydına başlandığını duyurdu.
Adalet Bakanlığında kaydı bulunan partilerin 57'si, geçen ay seçim için başvurmuştu. Başvuru süreci içerisinde bazı partiler birleşirken, bazıları ise seçime katılmaktan vazgeçti.

Kırgızistan'da 120 sandalyeli meclise girmek için toplam 3 bin 480 aday yarışacak.
Seçim kampanyalarına başlayan partilerin arasında, Ata Meken Sosyalist Partisi ve Sosyal Demokrat Partisinin yanı sıra çok sayıda eski ve yeni kurulan partiler yer alıyor.

Ülkede, 7 Nisanda Kurmanbek Bakiyev iktidardan uzaklaştırılmıştı. Geçici hükümeti kuran muhalif liderler, meclisi feshetmiş ve Anayasa Mahkemesini kaldırmıştı.

Roza Otunbayeva'ya 1,5 yıl süreyle cumhurbaşkanlığı görevini yapma olanağını veren ve genel seçimden sonra parlamenter yönetim sitemini öngören anayasa referandumu, 27 Haziranda kabul edilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler