Kısa, tüysüz, kel ve şişmanlar

Filmlerde gördüğümüz uzaylı tipleri çok da yanlış sayılmazmış... Bilim insanlarınca yapılan araştırmaya göre, uzun bir süre uzayda kalacak bir insan kısa, şişman, tüysüz, kel ve çirkin olacak.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 10:55
Abone Ol google-news

Uzun süre uzayda kalan bir insanın kısa, şişman ve çirkin olacağı iddia edildi.

Bilim adamları, yıllarca, hatta belki kuşaklarda uzayda kalmanın insanın görünüşünü olumsuz etkileyeceğine, çünkü uzayda hareket etmek ve ısınmak için çaba göstermek zorunda kalınmayacağına inanıyor.

Daily Telegraph'ın haberine göre, Cheltenham Bilim Festivali'nde konuşan Astrobiyolog Dr. Lewis Dartnell, yer çekimsiz ortamın insanları bodur bırakacağını, kemiklerin ve kasların yeterince gelişmeyeceğini söyledi.

University College London'dan Dartnell'e göre, uzayda kalan insanların yüzleri şişik olacak ve bu insanlar kel kalacak, çünkü sıvı kafatasında toplanacak ve dışarıdan yalıtıma gerek olmadığı için saça ihtiyaç olmayacak.

Dartnell, "Yer çekimsiz ortamda hareket etmek için çok az çaba gerektiğinden ve bu ortam ne çok sıcak, ne de çok soğuk olduğundan gelecekteki uzay insanları bir hayli tombiş olacak" dedi.

Yerçekimsiz ortamda sıvının yukarı çıkarak kafatasında toplanacağını, bunun da kafanın orantısız biçimde büyümesine yol açacağını kaydeden Dartnell, "Ayrıca, kafayı dışarıdan yalıtmak için saça ve gözleri tozlardan korumak için kirpiklere ihtiyaç kalmayacağından, geleceğin uzay insanları tamamen tüysüz olabilir" diye konuştu.

Dartnell, insan vücüdunun farklı dünyalarda defalarca evrim geçirebileceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler