Kız çocuklarının yurt isyanı

Yıldırım’da yasaya göre özel olarak korunması gereken aile içi şiddet ve ensest mağduru çocukların kaldığı yetiştirme yurdunda, dövüldüklerini, kötü muameleye maruz kaldıklarını ve dışarı çıkmalarına izin verilmediğini belirten 5 kız çocuğu görevlilerle tartışıp sinir krizi geçirdi.

Yayınlanma: 23.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Yurttan kaçarak mahalledeki eve sığınan kız çocuğu kendisini almaya gelen polislere “Beni oraya götürmeyin, dövüyorlar” diye ağlayarak yalvardı. Mahalle sakinleri de “Burada çocuklara kötü muamele yapılıyor” dedi.

25 çocuğun kaldığı yetiştirme yurdundan dün sabah bağırma ve çığlık sesleri yükseldi. Dövüldüklerini, kötü muameleye maruz kaldıklarını ve dışarı çıkmalarına izin verilmediğini belirten 16-17 yaşlarında 5 kız çocuğu güvenlik görevlisiyle tartıştıktan sonra sinir krizi geçirerek camları kırdı ve yurt görevlileriyle tartıştı.

Çocuk şubesi polisleri ve uzman psikologlar, kızları sakinleştirmeye çalıştı. Cam kırıklarından yaralanan 5 kız çocuğunun ilk tedavisi olay yerine çocuğu yurdun duvarından atlayarak kaçtı. Burada bir eve gizlenen kız çocuğunu polis ve psikologlar ikna etmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren,
ellerinde ve yüzlerinde cam kırıkları nedeniyle kesikler oluşan 5 kız çocuğu alındı.

 

‘Uzman personel yok’

Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Güney Özkılıç “Bu yurtlarda çocuklara daha özel bir rehabilatsyon süreci uygulanmalı. Ancak maalesef, çok ağır psikolojik sorunlar yaşayan çocuklarımıza, pedagojik olarak yardımda bulunacak, gerekli eğitimi görmüş personel maalesef sağlanmamaktadır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler