Kızarmış ekmekte kanser tehlikesi
İngiltere’de Besin Standartı Ajansı’nın (FSA) yaptığı araştırmada, evde yüksek dereceli sıcaklıkta ekmek ve patates kızartmanın kansere yol açtığı ortaya çıktı.
FSA, ekmek ve patates kızartılırken ‘acrylamide’ isimli bir kanserojen kimyasal maddenin açığa çıktığı ifade edildi. Açıklamaya göre, tost ekmeği ya da kızartılmış patates ne kadar sert olursa, bu besinlerin içerisindeki kanserojen madde oranı o kadar yüksek oluyor.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin 'konumu' hakkında açıklama
- Kalın Colani'nin yolcusu!
- Çanakkale'de korkutan deprem!
- Naci Görür'den korkutan uyarı
- 35 milyon TL değerinde altın sikke ele geçirildi
- Erdoğan'a kendi sözleriyle yanıt verdi
- Türkiye'den Şam Büyükelçiliği'ne atama!
- Kurum, şişeyi elinin tersiyle fırlattı
- 21 kişinin daha hastanelik olduğu ortaya çıktı
- Kayıp Amerikalı Suriye'de bulundu: 'Hacıyım' dedi...