Kızılay bombacıları bu evde kalmış

Türkiye'yi sarsan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, Ankara Gaziosmanpaşa'daki evi kısa süre için kiraladıkları iddia edildi. İki teröristin, apartmandaki diğer yurttaşlarla hiç iletişim kurmadığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 16.03.2016 - 09:17
Abone Ol google-news

Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırının faili Seher Çağla Demir ve olay anında yanında yer aldığı düşünülen Ö. Ü.'nün eylemden önce Ankara Gaziosmanpaşa’daki bir evi kiraladıkları ve saldırıda kullanan aracı da bu süreçte kullandıkları ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi'nden Paşa Alyurt'un haberine göre, bombalı eylemi birlikte gerçekleştirdikleri düşünülen Seher Çağla Demir ve Ö.Ü'nün olaydan 15 gün önce Gaziosmanpaşa Boyabat Sokağı’ndaki bir apartmanda bahçe katında bir ev kiraladıkları ortaya çıktı. Eve giriş ve çıkışları sadece buradan sağladıkları öğrenilen teröristlerin apartman giriş ve çıkışını hiç kullanmadıkları, 500 TL’lik evi de kısa süreliğine eşyalı olarak bin 400 liraya kiraladıkları belirtildi. Teröristlerin bu yüzden apartman sakinleri tarafından fark edilmedikleri belirtildi.

‘Pastane açacağım’

Demir’in evden çok çıkmadığı, alışverişi Ö.Ü'nün yaptığı belirtildi. Adli Tıp’taki ceset üzerinde ikinci ismin Ö.Ü olup olmadığı araştırmaları hala sürüyor. Ancak emniyet ve tanıklar, ikinci ismin Ö.Ü olduğu üzerinde duruyor. Mahalledeki esnaf da emniyetin gösterdiği fotoğraflardan Ö.Ü'yü teşhis etti. Uyuşturucudan sabıkası olan Ö.Ü'nün alışveriş yaparken akıcı ve düzgün bir Türkçe’yle konuştuğu ve çok rahat gözüktüğü ifade edildi.  Ö.Ü'nün berberde tıraş olurken, Edirne Keşanlı olduğunu anlattığı, saçlarını 3 numara kestirdiği kaydedildi. Kuaför çalışanı, Ö.Ü'nün Demir için “kız kardeşim” dediğini ve “Buraya kız kardeşimle birlikte geldik. İşlek bir yerde güzel bir pastane açacağım. Kızılay’da keşif yapacağım” ifadelerini kullandığını söyledi.

Kendisinin Cebeci tarafında pastane dükkanı açabileceğini, orada üniversiteli gençlerin bulunduğunu ve iyi iş yapacağını söylemesi üzerine Ö.Ü'nün kendisine, “Yok ben Kızılay’da açağım” dediğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler