'Kızılay yine cazibe merkezi olacak'

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız sonucu Kızılay’ı yeniden cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Yayınlanma: 29.11.2019 - 18:24
'Kızılay yine cazibe merkezi olacak'
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız sonucu Kızılay’ı yeniden cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi. Taşdelen, Çankaya’daki ilkokul 4. sınıf öğrencilerine, beden eğitim derslerinde belediyenin yüzme havuzlarında ücretsiz yüzme öğreteceklerini de dile getirdi.

Taşdelen, seçim sonrası başladığı ikinci döneminde ilk 200 gününü Cumhuriyet’e değerlendirdi. Taşdelen, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile birlikte Kızılay’da kapsamlı bir yenileme çalışması yaptıklarını söyledi. ABB’deki yönetim değişikliğinin ardından, 25 yıl sonra ilk kez Çankaya ile ABB’nin ortak çalışma yürüttüğünü belirten Taşdelen, “Kent merkezi kimliğinden uzaklaşan Kızılay’ı yeniden cazip hale getirmek için Mansur Başkan’la kolları sıvadık. Birlikten güç doğar anlayışı ile vatandaşımıza hizmet etmenin en güzel örneklerinden birisini Kızılay’daki çalışmayla gösteriyoruz. Sakarya, Selanik ve Tuna Caddesi’nde tamamladığımız çalışmalarımız Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil Sokaklarda devam edecek. Başkentin merkezinin yenilenmesi hem esnaf hem de alışveriş için Kızılay’a gelen vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Her gün binlerce başkentlinin yolu Kızılay’dan geçiyor. Anlayışımız Ankara’nın buluşma noktasını daha yaşanabilir hale getirmek” dedi. 

‘Çankaya Atatürk’e layık olacak’

Belediye ait 2. yüzme havuzunu Çiğdem Mahallesi’nde açacaklarını dile getiren Taşdelen, “Türkiye’de bir ilke imza atıyoruz. Çankaya’da ilkokul 4. sınıfta okuyan çocuklarımızı okullarından alıyoruz, kapalı yüzme havuzumuza getiriyoruz. Beden eğitimi derslerinde yüzme öğretiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na sunduğumuz bu proje kabul edildi ve protokolü imzaladık. Şu anda 5 okulda başladı. Sayıyı artıracağız. Atatürk’ün ilçesi Çankaya’yı, projelerimizle Atatürk’e layık bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

Gençlere istihdam sağlanacak

Taşdelen, 2020 yılı hedeflerinden bir tanesinin de, bin kişilik kütüphanesiyle dikkat çekecek olan 19 Mayıs Gençlik Merkezi’ni açmak olduğunu belirtti. Hobi ve meslek edindirme atölyelerinin merkezde yer alacağını belirten Taşdelen, “24 saat açık kütüphane, sinema, tiyatro ve konser salonları bulunacak merkezde, internet hizmeti ücretsiz olacak” dedi. Merkezin içindeki Genç Kafe’de ve atölyelerde de yarı zamanlı olarak öğrencilerin istihdam edileceğini dile getiren Taşdelen, öğrencilerin gençlik merkezindeki her bölümden faydalanabilmeleri için “Genç Kart” çalışması başlatacaklarını da müjdeledi. Taşdelen, “Kafedeki fiyatlar da bütçelerine uygun olacak. Genç Kart ayrıca gençlere kitap, kırtasiye, market, dil ve eğitim kursları vs. birçok alanda indirimler sunacak” dedi. ANKARA/Cumhuriyet


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler