Kızılırmak Deltası’nda otel

Uluslararası Ramsar sözleşmesi ile korunan ve sahip olduğu doğal yaşam çeşitliliği ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Kızılırmak Deltası’na Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin butik otel izni vermesi, tepkileri beraberinde getirmiş ve konu Cumhurbaşkanlığı’na şikâyet edilmişti.

Yayınlanma: 23.08.2020 - 06:00
Kızılırmak Deltası’nda otel
Abone Ol google-news

Samsun’da çevreci duruşu ile bilinen avukat Melike Özman, Gül Külcü ve Fatih Taslak, Samsun Valiliği’ne Kızılırmak Deltası’ndaki yapılaşma ile ilgili ihbar niteliğinde talepte bulundu.

Samsun Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, söz konusu taleplerle ilgili olarak Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun 16/11/2016 tarihli ve 272 sayılı kararı ile yanıt verdi.

Kararın yerinde olduğu ve oybirliği ile alındığı vurgulandı. Avukat Melike Özman, “358 kuş türünün barındığı, tehlike altında bitki ve hayvan türlerinin olduğu bir cennet burası. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini arzuluyoruz.

Girerse, Türkiye’nin Dünya Mirası Listesi’ndeki tek doğal yaşam alanı Kızılırmak Deltası olacak. Ama bu yanlıştan dönülmezse geçici miras listesinde dahi uzun kalmamızın mümkün olmayacağı aşikâr” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler