Kocaeli'nde bir şehit

Kocaeli'de askeri birlikte arı sokması sonucu bir er hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 19.08.2009 - 13:12
Abone Ol google-news

Şehidin ailesinin yaşadığı Karaman'a bağlı Sudurağı Belde Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Kocaeli'de vatani görevini yapmakta olan Mustafa Altınbaş'ın şehit haberini aldıktan sonra yakınlarına ulaştığını belirtti.

Şehidin ailesini ziyaret ettiğini ifade eden Ceyhan, ''Mustafa Altınbaş daha 15-20 gün önce beni ziyarete gelmişti. Şehit olduğu haberine çok üzüldük'' dedi.

Olayla ilgili Mustafa Altınbaş'ın ailesinden bilgi aldığını kaydeden Ceyhan, şunları söyledi:
''Mustafa Altınbaş ve iki arkadaşını depo temizledikleri sırasında arı sokmuş. Üçü de Kocaeli'de hastaneye kaldırılmış. İki asker, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilmiş. Mustafa, durumu ağırlaşınca İstanbul'a sevk edilmiş. Müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş. Şehidin babası İstanbul'da. Cenazeyle birlikte Karaman'a gelmesini bekliyoruz. Cenazenin akşam Karaman'a geleceğini tahmin ediyoruz. Şuana kadar askeri yetkililerden tören yapılıp yapılmayacağına dair bir bilgi ulaşmadı. Cenaze Karaman'a ulaştıktan sonra Devlet Hastanesi morguna konulacak. Muhtemelen yarın öğle namazından sonra toprağa verilecek.''

Şehidin halasının oğlu Kerim Yamansöz ise Kocaeli Seymen Tank Taburu Karargah Destek Bölüğünde depo temizliği yapan üç askeri arı soktuğu haberinin, aileye telefonla verildiğini söyledi.

Askerlerden durumu ağır olan Altınbaş'ın, Gölcük Askeri Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldığını öğrendiklerini anlatan Yamansöz, şunları kaydetti:

''Haberi alır almaz, Mustafa'nın babası İstanbul'a gitti. Mustafa, burada yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuş. Bu bilgiyi bize Mustafa'nın babası telefonla aktardı. Askeri yetkililerin bize aktardığı bilgiye göre, arı Mustafa'yı boynundan sokmuş. Kesin ölüm nedenin otopsiden sonra belli olacağını söylüyorlar. Şehidimizin cenazesi, otopsi işleminin ardından getirilecek Sudurağı beldesinde toprağa vereceğiz.''

Yamansöz, Şehit Altınbaş'ın 15 gün önce izne geldiğini ve tezkeresine ise 90 gün kaldığını öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler