Kongrede Gül'den dikkat çeken mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP kongresine kutlama telgrafı gönderdi.

Yayınlanma: 27.08.2014 - 14:47
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kongreye telgraf göndermesi dikkat çekti. Bugüne kadar siyasi parti kongrelerine telgraf göndermeyen Gül'ün bu tavrı delegelere "buradayım" mesajı olarak yorumlandı.

Kongrede Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da delegeler arasında gezerek sohbet etti.

Davutoğlu için yoğun çaba

Erdoğan'ın konuşmasının sonlarına doğru salondaki bunaltıcı hava nedeniyle izleyiciler dışarıya çıkmaya başladı. Konuşmanın ardından salonun büyük bölümü boş kaldı. Davutoğlu'nun konuşması öncesinde salonu tekrar doldurmak için yetkililer büyük çaba harcadı.

EMİNE KAPLAN VE FIRAT KOZOK'UN İZLENİMLERİYLE KONGREDEN NOTLAR

1460 delegeden 1245'inin katıldığı kongrede 215 delege yer almadı

- Işıklı sistemle ‘Hep birlikte yeni Türkiye’ sloganları salona yansıtılırken, tribünlerde “Türkiye’nin partisi Türkiye’nin lideri”, “Hep birlikte yeni Türkiye”, “Şimdi Türkiye zamanı”, “Millet eğilmez Türkiye yenilmez”, “Hep birlikte yeni Türkiye”, “Yeni hedefler yeni Türkiye”, “Hayallerimiz var, sevdamız var”, “Durmak yok yola devam”, “Herşey Türkiye için bu ışık sönmeyecek”, “Yeni Türkiye yolunda daima ileri” pankartları asıldı.

- Kongre öncesinde AKP’nin 12 yıllık iktidarındaki icraatına ilişkin sinevizyon gösterisi yapıldı.

- Salon dışında salona giremeyen partililer için dev çadır kuruldu. Sıcak havaya karşı çadırda buharlı soğutma sistemi kuruldu.

Engellilerin yerine engelsizler

- Yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salonun etrafı bariyerlerle kapatıldı. Engellilerin kongreyi izleyebilmesi için özel loca hazırlandı. Ancak bu localara diğer partililerin oturması dikkat çekti.

Atatürk posteri kıyıda köşede

- Salona Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun posterleri asıldı. Atatürk posteriyle Türk bayrağının her zamankinden farklı olarak kürsünün arkası yerine dikkat çekmeyecek şekilde tribünlerin köşesine asıldı.

- Başbakan Yardımcısı Arınç, salona girerken partililer tarafından yoğun şekilde alkışlandı.

- Salona Erdoğan’dan önce eşiyle birlikte ‘genel başkan adayımız’ anonsuyla Davutoğlu geldi. Davutoğlu, platformdan partilileri eşiyle birlikte selamladı.

Otübüslerle yığma

- Kongre için 1020 otobüsle 40 bin kişi Ankara’ya getirildi. 4 bin kişilik salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu.

- Salonda geniş güvenlik önlemleri alındı. Delegeler, parti örgütlerinden gelenler, gazeteciler partililer ayrı kapılardan salona alınırken, bölümler arasında geçişe izin verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler