Korkmaz davası Kayseri'ye alındı

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldüren eli sopalı sivil ve polislerin yargılanacağı dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alındı.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 13:30
Abone Ol google-news

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddianamenin kabul edilmesine karşılık, Valilik duruşmanın güvenliğinin sağlanamayacağını öne sürmüştü. Savcılığın da bu yöndeki görüşü nedeniyle Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın il dışına naklinin Yargıtay'dan istenmesi için Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı. Mahkemenin 1 Ekim 2013 tarihli yazısında, Gezi Parkı protestolarına yaoğun katılım olduğu, halen şehirde ‘Adalet Nöbeti’ ve ‘Adalet Yürüyüşü’ eylemlerinin sürdüğü ifade edilerek “Yargılama sürecinde olayların yaşanma ihtimali, bu olaylar sırasında kamu güvenliğinin sağlanmasında zorluklar yaşanabileceği” ifade edildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, mahkemenin başvurus üzerine Korkmaz davasının 'güvenlik' gerekçesiyle başka bir ile alınmasına onay verdi. Bakanlığın davanın görüleceği yerin belirlenmesi için Yargıtay'a yazı yazmasının ardından, Yargıtay 5. Ceza Dairesi de, Korkmaz davasının oy birliğiyle Kayseri'de görülmesine karar verdi. Kararın ardından Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gereken dava Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler