Koronavirüs taşıdığını bile bile maça çıkmış

Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, koronavirüs taşıdığı halde Valencia ile oynanan maçta takımının başında yer aldığını söyledi.

Yayınlanma: 01.06.2020 - 09:19
Koronavirüs taşıdığını bile bile maça çıkmış
Abone Ol google-news

İtalya’nın Bergamo şehri, 19 Şubat 2020 tarihinde Atalanta ile Valencia arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçının ardından, koronavirüsün merkezi olmuş, daha sonra virüs hızla ülkenin diğer şehirlerine yayılmaya başlamıştı. Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, Atalanta’nın stadyumu UEFA kriterlerine uymadığı için Milano’da oynanan ve 44 bin 236 taraftarın tribünde izlediği maçın ‘Biyolojik bomba’ etkisi yarattığını söylemişti.

Birçok kimse tarafından virüsün İtalya’da bu kadar yaygınlaşmasında önemli faktör olduğu belirtilen Atalanta-Valencia maçı ile ilgili aylar sonra şok bir itiraf geldi. Atalanta Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini, koronavirüs taşıdığı halde Valencia ile oynanan maçta takımının başında yer aldığını söyledi.

Atalanta ile Valencia arasında oynanan rövanş maçında önceki gece çok hasta olduğunu, hastalığının maç günü daha da kötüleştiğini belirten Gian Piero Gasperini, La Gazzetta dello Sport’a yaptığı açıklamada “Koronavirüs taşıdığım halde maça çıktım. Çok korkuyordum. İki gün çok az uyuyabildim. Fotoğraflara bakarsanız, maç sırasında ne kadar kötü bir durumda olduğumu anlarsınız. Ateşim yoktu ama sanki varmış gibi hissediyordum. Hayatımın devam edip etmeyeceğinden şüphe ederek çıktığım bir maçtı” dedi.

Karşılaşmaya hazırlanırken iki dakikada bir ambulans sesleri duyduklarının altını çizen Gasperini “Antrenman sahamızın yakınında bir hastane var. Yaşananlar adeta bir savaş dönemini andırıyordu. Bir ara hastaneye gitsem ne olur diye düşündüm. Ama sonra takımımla yapmam gerekenler olduğunu düşündüm ve vazgeçtim” ifadelerini kullandı.

Gasperini, tat alma duyusunu kaybettiğini, yediği her şeyin aynı tatta olduğunu ve bu duygunun kendisini çıldırttığını da sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI İŞARET ETMİŞTİ

Bergamo Belediye Başkanı Giorgio Gori, yaptığı açıklamada Bergamo’da görülen koronavirüs vakalarının çok yüksek olmasının nedeni olarak, 19 Şubat'ta Milano'da oynanan Atalanta ve Valencia takımları arasındaki Şampiyonlar Ligi maçı olabileceğini ifade etmişti.

Gori, çok sayıda bilim insanının kendi ile aynı fikirde olduğunu belirtti. Gori, ülkede ilk koronavirüs vakasının 23 Şubat'ta ortaya çıktığını hatırlatarak, “Maalesef o sıralarda yeni tip virüsün aramızda dolaştığından haberimiz yoktu. Milano'ya giden 40 bin taraftar birbiriyle temas eti ve virüs yayıldı. Maç biyolojik bomba etkisi yaptı” açıklamasında bulunmuştu.

Gori, virüsün yayılmasının sadece maçla ilişkilendirilemeyeceğini belirtirken, “Olayların kıvılcımını, bilinmeyen bir zatürre ile Alzano Lombardo Hastanesi'ne giden hasta yaktı. O hasta; doktorları, hemşireleri ve diğer hastaları enfekte etti ve salgının kaynağı oldu” demişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler