"Kredi kartlarında da etkin bir yapılandırmaya ihtiyaç var"

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, TBMM'ye sevk edilen "Borç yapılandırma" düzenlemesinin bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini söyledi. Başkan Aslan, yapılandırma sürecinin iş dünyasına olumlu yansıyacağını piyasalara pozitif bir etki yapacağını ve bu yapılandırmanın içerisinde kredi kartlarının mutlaka yer alması gerektiğini de belirtti.

Yayınlanma: 03.12.2010 - 15:45
Abone Ol google-news

GTO Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. KOSGEB Gaziantep Merkez Müdürü Ali İhsan Mutlu’nun da konuk olarak katıldığı toplantıda ekonomik gelişmeleri değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, birikmiş vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmaya yönelik çalışmanın, iş dünyasını rahatlatacak önemli bir adım olduğunu, bu girişimin reel sektöre büyük bir motivasyon ve ivme kazandıracağını ifade etti. Aslan “Benzer bir girişimi özellikle kredi kartı borçları ve sicil affı konusunda da bekliyoruz” dedi.

Başkan Aslan, son dönemlerde gündemi meşgul eden kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan, kanun tasarısının özellikle kriz döneminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını ve önemli bir fırsat olduğunu söyledi. İş dünyası olarak, borçların yeniden yapılandırmasını krizin firmalarda bıraktığı olumsuzlukların silinmesi noktasında büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirten Aslan, “Bu tasarı iş dünyasının uzun zamandır beklediği bir gelişme idi. borç yapılandırması, ülkemizin gelişmesinde son dönemde en büyük paya sahip bulunan iş dünyasının ödüllendirilmesi ve gelecek için cesaretlendirmesi anlamını taşımaktadır. Borçları yapılandırma tasarısı olumsuzlukları da silecek. İş dünyasının birçok talebinin tasarıda yer alması memnuniyet verici. Heyecanla beklenen bu tasarının bir an önce yasalaşarak hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Aynı zamanda ödemelerini zamanında yapan mükelleflerinde ödüllendirilmesi gerektiğine dikkat çeken, sicilde ve kredi kartlarında da etkin bir yapılandırmaya gidilmesi gerektiğini belirten Aslan, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: “Borç yapılandırma paketinin başarıya ulaşmasının bir noktası da kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasından geçiyor. Yaklaşık iki milyon kişinin kredi kartı borcu bulunuyor. Kısa süre içerisinde hayata geçirilmesini beklediğimiz yapılandırmanın istenilen hedefe ulaşması için daha önce çıkarılan ancak bankalar tarafından uygulanmayan sicil affında etkin bir yapılandırma gerekiyor. Aksi halde istenilen hedefe ulaşılamaz. Kredi kartı borcu yüzünden iş yapamaz hale gelen insanlara da aynı şekilde çok düşük faizle yeniden yapılandırma yapılmalıdır. Tahminlere göre kamu borç yapılandırmasından yaklaşık 7 milyon kişi yararlanacak. Kart ve kredi kartı borcuna getirilecek olan yapılandırmadan ise yaklaşık olarak 2 milyon kişi yararlanacak. İş dünyası olarak yeniden yapılandırmayı ekonominin geleceği için bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Krizden dolayı kara listeye girmiş olan insanların önü mutlaka açılmalı. Kara listeler artık rafa kaldırılıp temiz sayfa açılmalıdır.”

GTO Meclis Toplantısı’na konuk olan KOSGEB Müdürü Ali İhsan Mutlu da, KOSGEB Kredi Destek Programları ile ilgili bir sunum yaptı. Mutlu sunumunun ardından Meclis üyelerinin kredi kullanım koşulları ile ilgili sorularını da yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler