Kriptolu telefon çöpçüden çıktı

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’a verilen akıllı telefonun sim kartı, İstanbul’dan çıktı. Kartı çöpte bir ceketin cebinde bulan çöp toplayıcısının kullandığı, faturalar yükselince anlaşıldı. Bu arada evlet aylarca faturaları ödemiş oldu.

Yayınlanma: 14.04.2015 - 12:03
Abone Ol google-news

Emniyetin, kayıp dinleme cihazları başta olmak üzere, kriptolu kayıp cihazlara yönelik soruşturma ve arayışları sürerken Diyarbakır Emniyeti’ne tahsisli kripto yazılım yüklü GSM kartı, ilginç bir yerden çıktı. Diyarbakır eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın kullandığı kripto yazılımlı cep telefonunun kaybolan kartının, İstanbul’da çöp konteynerine atılmış bir elbisenin cebinden çıktığı, kartı bulan çöp toplayıcısının kartı aylarca kullandığı, faturanın ise Emniyet tarafından ödendiği anlaşıldı. Dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Sağlam ile ihmali bulunan polislere “kınama” cezası verildi.

Milliyet’in haberine göre, 2012’de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, bir GSM firması ile yaptığı protokol kapsamında il emniyet müdürleri ve merkezdeki üst düzey polis müdürlerine “akıllı telefon” olarak adlandırılan cep telefonları dağıtıldı. Aynı zamanda, il emniyet müdürlerinin gizli görüşme yapmalarına olanak sağlayan “kripto yazılım” yüklenen telefonlar özel sim kartlarıyla birlikte kullanıcı il emniyet müdürlerine verildi.

Soruşturma raporu, geçen ocakta İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nca karara bağlandı. Dönemin bakanlık müsteşarı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, 1. Hukuk Müşavir vekili İlker Gündüzöz ve Personel Genel Müdürü Muhterem İnce’den oluşan kurul, eski Diyarbakır ve Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’a, sim kartın kaybolmasından dolayı “kınama” cezası verdi.

Kurul, olayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle 1. sınıf emniyet müdürü Y.A., 2. sınıf emniyet müdürü H.S., 3. sınıf emniyet müdürleri S.V. ve Y.K., emniyet amiri İ.Z., komiser S.K, polis memurları V.G., A.S., M.S.Ş., M.S. ve A.K. hakkında da “kınama” cezası verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler