Kritik 17 saniye kayıtlarda yok

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin polisin çektiği iki ayrı kayıtta, vurulma anına ilişkin 17 saniyelik görüntünün olmadığı iddia edildi. Elçi vurulduğunda yanında olan avukat Velat Alan’ın bir plazanın 10. katında bulunan bürosu dün kurşunlandı.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 06:21
Abone Ol google-news

<video:447586>

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin Emniyet İstihbarat ve Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerince çekilen iki ayrı kamera kaydında, vurulma anına ilişkin 17 saniyelik görüntünün bulunmadığı iddia edildi.

Soruşturma dosyasında bulunan iki kamera görüntüsü daha ortaya çıktı. Birinci kamera görüntüsünde yaşlı bir adam konuşurken bir el silah sesi geldiği ve Elçi’nin sesin geldiği yöne baktığı görülüyor. Silah seslerinin artması üzerine Elçi’nin Balıkçılarbaşı Meydanı yönüne baktığı görüntüler yaşlı adamın gitmeye başlaması ile kesiliyor. Görüntülerin 17 saniyelik kısmının dosyada olmadığını belirten baro yetkilileri, polis kamerasının ikinci teröristin kaçması sırasında yeniden kayda girdiğini söyledi. Yetkililer, 17 saniyelik olay anına ilişkin kaydın, soruşturma dosyasına gönderilen videodan silinmiş olmasından şüphe ettiklerini söyledi. Görüntüyü çeken polisin heyecandan kayıttan çıktığı yönünde ifade verdiğini belirten baro yetkilileri, ham kayıtların bağımsız bilirkişi tarafından incelenmesini istedi. Silah sesleri başladığı anda kayıt kesilirken, 17 saniye sonra 2. YDG-H’li Uğur Yakışır’ın Dört Ayaklı Minare’nin yanından koşarak gitmesi görüntülere yansıyor. Yakışır’ın koşarak gitmesinden 3 saniye sonra Elçi’nin yerde bulunan cesedi görüntüye yansıyor. Soruşturma dosyasında bulunan İstihbarat Şubesi kamerasında da görüntülerin olaydan sonra başladığı görülüyor.

10. kattaki ofise kurşun

Öte yandan Tahir Elçi’nin öldürüldüğü anlarda yanında olan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Velat Alan ve eşi avukat Gülay Alan’ın kullandığı büro dün akşam kurşunlandı. Bir plazanın 10. katındaki hukuk bürosunda Velat Alan’ın kullandığı odanın camından giren kurşun duvara saplandı. Uzmanlar 10. kattaki büronun camından giren kurşunun yorgun mermi olma ihtimalinin düşük olduğunu vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler