Kulede direnen son işçi de hastaneye kaldırıldı

9 gündür 80 metrelik kulede eylem yapan son işçi de sağlık sorunları nedeniyle kuleden inmek zorunda kaldı. Eyleme sağlık sorunları sebebiyle son veren işçi hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 19:31
Abone Ol google-news

 

Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı Hema madeninde çalışan ve 106 gündür ücretleri ödenmediği için 9 gün boyunca yaklaşık 80 metrelik kuyunun üzerindeki asansör kulesinde eylem yapan işçilerden Vedat Suna da dün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. İşçiler sağlık sorunları nedeniyle eylemlerini sonlandırdı.

Amasra Tarlaağazı köyünde maden ocağında çalışan işçilerden Hüseyin Caner ve Vedat Suna taşeron şirketten paralarını alamadıkları için 9 gün önce maden sahasındaki kuyu üzerinde, yaklaşık 80 metre yükseklikteki asansör kulesine çıkarak eylem başlatnıştı.

Hafta sonu kule tepesinde üşüdükleri için çadır kuran işçilerden Hüseyin Caner rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Dün de sabaha karşı şiddetli rüzgar ve yağış sonrasında baygınlık geçiren Vedat Suna için kuleye 112 Acil ekibi çıktı. Kuleden merdiven yardımıyla indirilen işçi, daha sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Suna’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada, Vedat Suna’nın alacağının firma tarafından hesabına yatırıldığı iddia edilirken, kule dibinde bekleyen diğer işçilerin ise eylemi sürdüreceği belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler