Kulüper Riva’ya geldi, TFF polis çağırdı!

Play-off önerisi reddedilen Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcilerine randevu vermeye Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı Nihat Özdemir, TFF binasına gelen kulüp başkanları için emniyet tedbiri aldırdı.

Yayınlanma: 17.07.2020 - 11:19
Kulüper Riva’ya geldi, TFF polis çağırdı!
Abone Ol google-news

Almış olduğu  tüm kararları tartışılan TFF, yeni bir krize daha yol açtı. TFF, Bölgesel Amatör Lig’in bitimine 4 hafta kala 11 grubun liderini şampiyon ilan ederek 3. Lig’e çıkmalarına karar verdi. Lider ile aralarında 1 ile 3 puan arasında fark olan 9 kulübün başkanı bir araya gelerek karara büyük tepki gösterdi. Tahkim Kurulu’na itiraza giden kulüp başkanlarının, TFF başkanı ve yöneticilerle görüşme talepleri reddedildi. Riva’daki federasyon binasına gelen kulüp başkanları polis barikatıyla karşılaştı.

Belediye Kütahyaspor, Siirt İl Özel İdare Spor, Adıyaman 1954 Spor, Ceyhanspor, Isparta 32 Spor, Karaman Belediyespor, Edirnespor, Tekirdağspor ve Çengelköyspor temsilcileri, Riva'daki TFF binasına alınmadı; polisler eşliğinde boş bir arsada bekletildi. Bu duruma da isyan eden kulüp yöneticilerini ikna etmek için TFF Başkan Vekili Ali Düşmez devreye girdi.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanlığı da yapan Düşmez, kulüp temsilcilerini İstinye Orhan Saka Amatörler Evi'ne çağırdı. Bazı başkanlar “Yanımıza gelmeyip ayağına çağrıyorsa bu, büyük bir terbiyesizliktir” diyerek tepki gösterdi. Başkanlar “Bir rapor hazırlayarak TFF'ye sunduk. 9 takımın 3. Lig'e çıkması gerekirken grup lideri 11 takım alındı. Statü dışına çıkıldı. Rapordaki play-off önerisi TFF tarafından dikkate alınmadı” dedi.

Kulüp başkanlarının açıklamaları şöyle:

SAYGISIZLIK YAPILMIŞTIR

Edirnespor Başkanı Savaş Üner:

“Biz ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz. TFF hak yemeyi bırakmalı, adaletsizliği temizlemelidir. Eğer yapmıyorsa derhal istifa etsinler. Yılların emeğini, yatırımını yok sayıp sadece Edirnespor'a değil, Edirne halkına saygısızlık yapılmıştır.”

10 BİN KİŞİ TOPLARIZ

Kütahyaspor Başkanı Cahit Özel:

“Peşini bırakırsak bu iş böyle kalır. Bu ülkede 38 askerimiz şehit oluyor yarın unutuluyor. Ankara'ya gitmemiz gerekiyorsa gidelim. Şehrimizdeki siyasilere söyleyelim onlar gitsin. Gerekirse buraya 10 bin kişi de toplarız.”

ADALETSİZLİK VAR

Adıyaman 1954 Spor Başkanı Sait Aybak:

“1, 2, 3 puan fark için 1 yıllık emeği boşa saymak büyük bir adaletsizlik. TFF Başkanı'ndan günlerdir randevu istiyoruz. Kendine göre sebepler öne sürerek görüşmeyi kabul etmedi. TFF karar alıyorsa kulüplere danışmak zorundadır.”

TFF binasına alınmayan 9 kulübün temsilcileri: Çengelköyspor Başkanı İsmet Özay, Edirnespor Başkanı Savaş Üner, Tekirdağspor Başkanı Mülahim Kuru, Adıyaman 1954 Spor Başkanı Sait Aybak, Ispartaspor Başkanı Atakan Yazgan, Belediye Kütahyaspor Başkanı Cahit Özel, Ceyhanspor Genel Kaptanı Ertan Haydar. Siirt İl Özel İdaresi Spor Sportif Direktörü Ahmet Aslen, Karaman Belediyespor Başkan Vekili Mehmet Bayrakçı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler