Kumlu'ya TEKEL protestosu

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu,Taksim'de 1 Mayıs kutlaması sırasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında kürsünün önünde yer alan TEKEL işçisi ile işten çıkarılan belediye ve itfaiye işçileri tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 01.05.2010 - 10:53
Abone Ol google-news

İşçiler, uzun süre ıslık çalarak Kumlu'nun konuşmasına başlamasına izin vermedi. ''Kumlu istifa'' diye sloganlar atılırken, Mustafa Kumlu, ''Niye geldiniz buraya?'' diye tepki göstererek konuşmasına başlamaya çalıştı.

Bu arada işçiler, bayrak ve flamaların sopaları ile su şişelerini kürsüye fırlattı. Alanda toplananları selamlayarak, konuşmaya çalışan Kumlu, ara vermek zorunda kaldı.
Bu sırada müzikle gerginlik yatıştırılmaya çalışıldı, ancak bir süre sonra işçiler bariyerleri aşarak kürsüye saldırdı. Bu arada, kürsüde bulunan konfederasyon genel başkanları ile diğer sendikacılar ve milletvekilleri kürsüden inerek, uzaklaştı.

Arbedenin yaşandığı sırada, bazı kişilerin kürsüden aşağıya atladığı ve bazı kişilerin de yaralandığı görüldü.

Bu arada, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yol kenarındaki AKM'nin bahçesinde bulunan çiçekliğin üzerine düştü. Kolundan yaralandığı belirtilen Kaçar, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Konfederasyon genel başkanları ve bazı milletvekilleri de kapalı olan AKM'nin camını kırarak binanın içine sığındı.

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak buradaki güvenliği sağlayan görevlilere kızarak, sendikacıları güvenlik çemberi oluşturmaları için Türk-İş Bölge Temsilciliğine çağırdı.
Bu arada, Mustafa Kumlu'nun, AKM'nin arka kapısından çıkarılarak Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine götürüldüğü öğrenildi.

 

"Benim protesto edilmem hiç önemli değil"

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamasında yaşanan protestoyla ilgili, ''Benim protesto edilmem hiç önemli değil, ama emek hareketinin birlik ve beraberliğine yönelik bu bozgunculuğu Türkiye emek hareketi adına kınıyorum'' dedi.

Kumlu,  yaşanan protestoyu ''çok üzüntü verici bir durum'' olarak niteledi.

Emekçilerin birlik ve dayanışmasının 100-150 kişilik bir grup tarafından sabote edildiğini belirten Kumlu, ''Bu güzel şölene, bu büyük organizasyona gölge düştü'' diye konuştu.
Emekçilerin 32 yıl sonra Taksim'de birlik ve beraberlik içinde bayram kutlamasına izin verilmediğini ifade eden Kumlu, ''Benim protesto edilmem hiç önemli değil, ama emek hareketinin birlik ve beraberliğine yönelik bu bozgunculuğu Türkiye emek hareketi adına kınıyorum. Onların emek hareketine bir katkısı olamaz, emek hareketine katkı sağlayamayacaklara da emekçi denilmez'' dedi.

 

Mahmut Kaçar Ankara'ya sevk edildi

Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları sırasında yaşanan arbedede kolu kırılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, tedavi gördüğü hastaneden Ankara'ya sevk edildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden çıkarken, gazetecilere olayı anlatan Kaçar, Türk-İş Başkanı'nın konuşma sırası geldiğinde ön taraftaki bir grup tarafından protesto edilmeye başlandığını anımsattı.

Kaçar, ''Bu esnada yaşanan arbedede genel başkanlar olarak platformdan hızlı bir şekilde inme ihtiyacı hissettik. Bu inme esnasında düşüp kolumuzu kırdık. Kişisel olarak acı çektik ve üzüldük. Ama 1 Mayıs'ta Taksim'deki 32 yıl sonra yapılan kutlamada yaklaşık 250-300 bin insanın iştirak ettiği bu eylemde herhangi bir hadisenin yaşanmaması bizim açımızdan sevindiricidir'' diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı Sami Evren  Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya yapılan protestoyu doğru bulmadıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler